Bakan Kurum duyurdu hemen e-Devlet üzerinden kontrol edin 3 milyon kişinin TOKİ başvurusu iptal edildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 2022 sosyal konut başvurusu için toplam sayıyı açıkladı. TOKİ'ye kaç kişi başvurdu, en çok başvuru yapılan il hangisi, kimlerin başvurusu iptal edildi merak edilen sorular yanıtlandı.

Bakan Kurum duyurdu hemen e-Devlet üzerinden kontrol edin 3 milyon kişinin TOKİ başvurusu iptal edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen talimat sonrasında başlatılan sosyal konut projesi için başvuru rekoru kırıldı. İlk olarak 100 bin sosyal konut olarak duyurulan projede yoğun talep sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat ile verilen sayı 250 bine yükseltilmişti. 

250 bin sosyal konutun yanı sıra bu sene 1 milyon arsa ve 10 bin işyeri de satışa sunulmuştu. Dün itibari ile 250 bin sosyal konut projesinin başvuru tarihi sona ermiş yapılan toplam başvuru sayısı da merak konusu olmuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklama ile merak edilen soruları yanıtladı ve toplam başvuru sayısını açıkladı. 

TOKİ 250 BİN SOSYAL KONUT PROJESİNDE SON DURUM NE, KAÇ KİŞİ BAŞVURU YAPTI?

TOKİ'ye yapılan toplam başvuru sayısı açıklandı. TOKİ'nin 250 bin sosyal konut projesinde son başvuru tarihi bugün itibari ile dolarken yapılan toplam başvuru sayısı da merak konusu olmuştu. Bakan Murat Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında "İlk Evim projemize milletimiz güvendi, inandı; 1,5 ayda 8 milyon vatandaşımız başvurdu, geçerli başvuru sayısı 5 milyon 135 bin 324’e ulaştı! Projemize en çok da “gençlerimiz” ilgi gösterdi, 2 milyon 30 bin 277 gencimizin başvurusu var. En çok başvuru İstanbul’dan… 17 ilde 6 bine yakın konutumuz hızla yükseliyor. 17 ilde 6 bine yakın konutumuz hızla yükseliyor. Kuralarımızı da bir an önce çekip, Mart ayına kadar hepsini tamamlayacağız" diyerek 3 milyon kişinin başvurularının iptal edildiğini söyledi. 

Bakan Kurum duyurdu hemen e-Devlet üzerinden kontrol edin 3 milyon kişinin TOKİ başvurusu iptal edildi - Resim : 1

TOKİ'nin başvurusu süreci konutlarda sona ererken 3 milyon kişinin başvurularının aranılan şartlara uygun olmaması, yanlış başvuru yapması, tapusu olması ya da başvuru ücretini yatırmaması gibi gerekçelerle iptal edildiği ortaya çıktı. Bu kişilerin başvurularını TOKİ üzerinden kontrol etmeleri gerekiyor.