Asgari ücretlilere kötü haber! Asgari ücret zammı geri alınıyor! 8 milyon asgari ücretli çalışana büyük şok: Asgari ücret zammı düzenlemesinde yeni dönem!

Hükümet 2024 yılında asgari ücret zammıyla ilgili yeni bir yol izleyecek. Yüksek enflasyon nedeniyle yılda 2 kez yapılan asgari ücret zammı düzenlemesi 2024'te artık sona emesi bekleniyor. Peki, 2024 yılında yeni asgari ücret zammında nasıl bir yol izlenecek? Detaylar haberimizde…

Asgari ücretlilere kötü haber! Asgari ücret zammı geri alınıyor! 8 milyon asgari ücretli çalışana büyük şok: Asgari ücret zammı düzenlemesinde yeni dönem!

Yüksek enflasyon nedeniyle yılda 2 kez yapılan asgari ücret zammı düzenlemesi 2024'te sona eriyor. Hükümetin 2024 asgari ücret planlamasına göre asgari ücret zammı enflasyonist ortam öncesinde olduğu gibi yılda 1 kez yapılacak.

Asgari ücrete yüksek yüksek enflasyon rakamları sebebiyle yılda iki kez yapılan zamlar, yeni yıl ile birlikte artık yılda bir defa yapılacak. Bu değişiklikle birlikte yıl içerisinde asgari ücrette iki kez sağlanan artışın oluşturduğu enflasyonist etkinin kırılması amaçlanıyor.

Yeni Şafak gazetesinden Uğur Duyan'ın ekonomi kulislerinden aldığı bilgileri aktardığı haberinin detayı şöyle:

"Enflasyonla mücadelenin sekteye uğramaması için yılda tek zammın faydalı olacağı düşüncesi hakim. Sürecin sağlıklı işlemesi açısından bu adımın atılmasının gerekli olduğunu da belirten kurmaylar, tüm ücretlerin artışı körükleyen asgari ücret zammının yılın ikinci yarısından sonra enflasyonda sağlanacak düşüşün önünü kesmemesi için tek zam seçeneğine sıcak bakıyor. Bu adımın aynı zamanda piyasadaki ürün ve hizmetlere sürekli zam geleceği endişesi anlamına da gelen beklenti enflasyonunu da ortadan kaldırması öngörülüyor."