Aman dikkat! Trabzon, Rize, Artvin, Kütahya, Uşak, Balıkesir, Manisa, Bursa, Çanakkale, Afyon, Eskişehir...! Yarın akşam fena geliyor!

Son meteorolojik verilere göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından da dikkat çekilen bir uyarı geldi. Özellikle Trabzon, Rize, Artvin gibi Karadeniz bölgemizin yanı sıra Kütahya'dan Balıkesir'e, Manisa'dan Bursa'ya, Çanakkale'den Afyon'a ve Eskişehir'e kadar birçok ilde yarın akşamdan itibaren hava koşullarında değişiklikler bekleniyor. Bu uyarı, vatandaşları dikkatli olmaya ve gereken önlemleri almaya çağırıyor.

Aman dikkat! Trabzon, Rize, Artvin, Kütahya, Uşak, Balıkesir, Manisa, Bursa, Çanakkale, Afyon, Eskişehir...! Yarın akşam fena geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesini, sosyal medya hesaplarını ve mobil uygulamalarını takip ederek hava durumu bilgilendirmelerine dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

YEREL KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR 

Aman dikkat! Trabzon, Rize, Artvin, Kütahya, Uşak, Balıkesir, Manisa, Bursa, Çanakkale, Afyon, Eskişehir...! Yarın akşam fena geliyor! - Resim : 1

Özhaseki ayrıca, yarın akşam saatlerine kadar bazı illerde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış olacağına işaret ederek, sel ve taşkın riskine karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN İLLER HANGİLERİ?​​​​​​​

Bakan Özhaseki’nin paylaşımında şu ifadeler yer aldı: “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün son değerlendirmelerine göre yarın akşam saatlerine kadar; Trabzon’un doğusu, Rize il geneli, Artvin’in kıyı ilçeleri, Kütahya, Uşak, Balıkesir çevreleri, Manisa’nın kuzeydoğusu, Bursa’nın güneyi, Çanakkale’nin doğusu, Afyonkarahisar’ın kuzeyi ile Eskişehir çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenmesi nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını rica ediyorum.”