Saatte 253km hızla ilerleyecek: İstanbul, Çanakkale, İzmir, Muğla ve Antalya alarmda

Türkiye’yi büyük bir felaket bekliyor. Saatte 253km hızla gelecek taş üstünde taş bırakmayacak. Meteoroloji kırmızı alarm vererek Marmara, Ege ve Akdeniz’deki illeri uyardı, saat verdi. O illerde büyük yıkım olacak. Vatandaşlar tedbirli olmalı. İşte meteorolojinin yaptığı açıklamalar…

Saatte 253km hızla ilerleyecek: İstanbul, Çanakkale, İzmir, Muğla ve Antalya alarmda

Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası sonrasında yağışlar da kendini hissettirmeye başladı. Ancak bu yağışlar sevinç değil endişe yarattı. Çünkü uzmanlar Akdeniz Kasırgası’nın Türkiye’ye doğru ilerlediğini ve Eylül ayının felaket ayı olacağını duyurdu.

Saatte 253km hızla ilerleyecek: İstanbul, Çanakkale, İzmir, Muğla ve Antalya alarmda - Resim : 1

EYLÜL FELAKET AYI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kasırganın meteorolojik modellerde göründüğünü ve 9-11 Eylül tarihleri arasında İtalya, Yunanistan ve Türkiye’yi tehdit ettiğini açıkladı. Özellikle Akdeniz Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlar kasırganın olası etkilerine karşı dikkatli ve tedbirli olmalı.

Hava Forum’un resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklama ile birlikte duyurulan rotanın içerisinde İtalya, Yunanistan ve Türkiye yer alıyor. Hava Forum tarafından yapılan paylaşımda yer alan ifadeler şu şekildedir:

“Daha önce bahsettiğimiz Akdeniz Kasırgası meteorolojik modellerde gözükmeye devam ediyor. Akdeniz, hareketli bir Eylül ve Ekim'e hazır ! Gelişmeleri takip ediyoruz.
9-11 Eylül muhtemel rota masasında biz de varız:

A) İtalya
B) Yunanistan
C) Türkiye”

Saatte 253km hızla ilerleyecek: İstanbul, Çanakkale, İzmir, Muğla ve Antalya alarmda - Resim : 2