Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş Yatırımcıyı Uyardı: Artık Piyasalarda…

Altın ve dolar piyasalarında hareketli günler yaşanmaya devam ederken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten, daha önce piyasalarda rastlanmamış bir yorum geldi. Altın ve dolar için yeni tehlike kapıda…

Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş Yatırımcıyı Uyardı: Artık Piyasalarda…

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikası hamleleri ile güç kazanan dolar, yurtiçi piyasalarda Türk Lirası karşısında yükseliyor. Haftanın son işlem gününde 17,45 TL seviyesini gören dolar kuru ve 956 TL seviyesinde dengelenen gram altın fiyatı ile piyasalarda sıra dışı günler yaşanıyor. Piyasalarda Fed’in faiz adımları ve resesyon beklentilerinin etkileri dolar, euro, ons ve gram altın, petrol fiyatlarında da hareketlilikler yaşanıyor. Yatırımcılar fiyat oynaklıkları karşısında ellerindeki varlıkları korumaya çalışırken, hangi yönde ne tür hamle yapmanın daha kazançlı olabileceği de araştırılıyor. Bu kapsamda bir yorum da Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten geldi.

Gözler Fed’in Kararlarında

Küresel piyasaları yakından ilgilendiren ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık %1,3 ve yıllık %9,1 artarak beklentilerin oldukça üzerinde geldi ve 41 yıllık zirvesini güncelledi. Bu veriler sonrasında piyasada gözler 26-27 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek olan Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı var. Fed yetkilileri şahin duruşları güçlendirdi ve beklentiler bu toplantıdan 100 baz puanlık faiz artışında birleşmeye başladı. Öte yandan Fed’in, Eylül’de tekrar 75 baz puanlık faiz artışına gideceği beklentisi de oluştu.

İslam Memiş’in Açıklamaları

Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş Yatırımcıyı Uyardı: Artık Piyasalarda… - Resim : 1

Piyasalarda hem dolar kanadında hem de gram altın kanadında yükselişler görülürken, İslam Memiş kritik bir değerlendirmede bulundu. Uzman isim enflasyon ile mücadelenin kolay olmayacağını söylerken “Özellikle enflasyon rakamları artmaya devam ettikçe küresel piyasalardaki tıkanma, resesyon ve bozulmalar devam edecek. ABD’deki enflasyon rakamı yüksek gelince ve dolar endeksi 108 seviyesinin üzerinde olunca ister istemez değerli metallerde ve borsalarda bir baskılanma söz konusu. Çünkü Fed’in tekrardan 75 baz puanlık bir faiz artırımı yapması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

“Artık Dijital Hackerlar Savaşacak…”

Daha önce de değindiği gibi altın ve dolat yatırımcılarının ekranlarda görülen rakamlar üzerinden değil, piyasalara inanmaları gerektiğini ifade eden Memiş, “Lütfen kur tuzağına karşı uyanık olun ve gördüklerinize inanmayın. Yine birkaç uyarı yapmıştım size. Artık dijital hackerların savaşına hazırlıklı olun. Artık sosyal medyada televizyonda dünya hackerların savaşını konuşacak…” ifadelerini kullandı.

Medya Haber yatırım tavsiyesi vermez. Haberin kaynağı uzman yorumudur.