Alternatif Bank, Kendi İşini Yapmak İsteyenler İçin Ucuz Gayrimenkul Satışına Başladı!

Gelişimini sürdüren bankalarımız arasında yer alan Alternatif Bank, yeni dönemde artan gayrimenkul fiyatlarından usanan tüketiciler için ucuz yollu gayrimenkul satışına başladığını duyurdu. İşte Alternatif Bank tarafından satışa sunulan gayrimenkullere ilişkin ayrıntılar…

Alternatif Bank, Kendi İşini Yapmak İsteyenler İçin Ucuz Gayrimenkul Satışına Başladı!

Ekonomi piyasalarında devam eden yukarı yönlü hareketler ve giderek artan enflasyon sebebi ile günden güne pahalılaşan gayrimenkul fiyatları, yeni dönemde kendi dükkanına, konutuna veya arsasına sahip olmak isteyen yatırımcıların ve diğer tüketicilerin oldukça zor duruma düşmelerine sebep oldu. Yıllardır birikim yapan ve sonunda bu sene istediği gayrimenkule sahip olacağını düşünen tüketiciler, artan fiyatlar karşısında büyük hayal kırıklığı yaşadılar.

Geride bıraktığımız senenin son çeyreğinden bu yana devam eden gayrimenkul fiyat artışları, emlak sektöründe de durgunlukların yaşanmasına sebep oldu. Bu durum gayrimenkul sahiplerinin bütçelerine olduğu kadar ülke ekonomisinin bütçesine de direkt olarak etki etti. Bu durum karşısında sessiz kalamayan Alternatif Bank, icralık gayrimenkul satışı hizmeti sunacağını bildirerek, ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı.

Alternatif Bank Gayrimenkul Satışı Hizmeti 2022

Geliştirdiği hizmetler ve sunduğu avantajlı kampanyalar ile müşteri sayısını günden güne arttırmayı başaran Alternatif Bank, bu kez de gayrimenkul satışı hizmetini duyurarak tüketicinin yüzünü güldürdü. Finans hizmetlerine karşılık teminat olarak almış olduğu gayrimenkullere vade sonunda, borçların ödenmemesi durumunda el koymak durumunda kalan banka, bankacılık kuralları gereği 3 yıl içerisinde ilgili gayrimenkulü satışa sunmak zorunda olduğunu, bu neden ile gayrimenkul fiyatlarının piyasanın oldukça altında olduğunu bildirdi.

Alternatif Bank’tan Nasıl Gayrimenkul Sahibi Olunur?

Alternatif Bank, Kendi İşini Yapmak İsteyenler İçin Ucuz Gayrimenkul Satışına Başladı! - Resim : 1

Alternatif Bank’tan gayrimenkul sahibi olabilmek için öncelikle “Bankadan” isimli yasal ihale platformuna üye olunması ve ardından da banka tarafından satışa sunulan gayrimenkullerin görüntülenmesi gerekmektedir. Satın alınacak olan gayrimenkule karar verilmesinin ardından Alternatif Bank yüzde 5 oranında teminat bedelinin hesabına yatırılmasını talep etmektedir. Ayrıca Bankadan da hizmet bedeli almaktadır. İlgili ödemelerin gerçekleşmesi ile birlikte ihale süreci başlayacak olup, platform üzerinden fiyat teklifi verilebilmektedir.

Alternatif Bank Satılık Gayrimenkul Fiyatları

Alternatif Bank konut, dükkan, arsa, tarla gibi pek çok farklı kategoride satış yapmaktadır. Güncel olarak teklife açık olan dükkan ilanları ise şu şekildedir:

  •          Konya- Seydişehir 338 metrekare dükkan: 560.000 TL satış bedeli, 28.000 TL teminat bedeli, 19.284 TL hizmet bedeli.
  •          Eskişehir- Tepebaşı 510 metrekare depolu dükkan: 1.250.000 TL satış bedeli, 62.500 TL teminat bedeli, 44.250 TL hizmet bedeli.