Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’dan aylık 1.250 TL'lik aile destek ödemeleri açıklaması: Aile Destek Ödemeleri devam edecek mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yardıma muhtaç ailelere verilen destek ödemeleri için açıklama yaptı. Destek ödemeleri 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle gerçekleştirilecekti. Peki destek ödeme süreleri uzadı mı? Ağustos ayında ödeme yapılacak mı? Aile destek ödemesi başvuru şartları neler? Detaylar haberimizde…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’dan aylık 1.250 TL'lik aile destek ödemeleri açıklaması: Aile Destek Ödemeleri devam edecek mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından binlerce hane ile milyonlarca vatandaşın beklediği ağustos ayı ödemelerine ilişkin olarak açıklama geldi.

Seçim sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak göreve başlayan Mahinur Özdemir Göktaş, Aile Destek Ödemelerine ilişkin olarak milyonları ilgilendiren ve ödeme bekleyen vatandaşlara müjdeli açıklama geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’dan aylık 1.250 TL'lik aile destek ödemeleri açıklaması: Aile Destek Ödemeleri devam edecek mi? - Resim : 1
Aile Bakanlığı'ndan Aylık 1.250 TL'lik ödeme açıklaması! Ağustos ayı için tarih verildi: 12 ay boyunca devam edecek- Dar gelirli dul, yetim , engelli ve yaşlı aylığı aylıkları için her ay düzenli yatırılan ödemelerin Ağustos ayında da ödeneceğine vurgu yapıldı. Türkiye Aile Destek Programı Ağustos ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan bir açıklama geldiğinde haberimize eklenecektir. Diğer ayların ödeme tarihleri göz önünde bulundurulduğunda Ağustos ayı ödemelerinin ayın 15'inden sonra hesaplara yatırılması bekleniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’dan aylık 1.250 TL'lik aile destek ödemeleri açıklaması: Aile Destek Ödemeleri devam edecek mi? - Resim : 2
Bakanlıkta yer alan açıklamaya göre; Destek ödemesi, 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle gerçekleştirilecekti. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecekti. Ancak hak sahiplerine müjdeli haber geldi. Aile Destek Programı ödemesi uzatıldı. Geçtiğimiz aylarda konu ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Aile Destek Programı'nın bu sene de devam etmesi kararını aldık." ifadelerini kullandı.

BAŞVURU KOŞULLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’dan aylık 1.250 TL'lik aile destek ödemeleri açıklaması: Aile Destek Ödemeleri devam edecek mi? - Resim : 3

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.