Aile dizisinin Devin'i Serenay Sarıkaya kimdir, kaç yaşında? Aile dizisinin Devin'ini kim oynuyor? Devin'i mesleği ne, boyu ve kilosu kaç?

Aile dizisi oyuncuları arasında yer alan Devin karakterini canlandıran Serenay Sarıkaya’nın biyografisi hakkında bilgiler verildi. Sarıkaya’nın doğum yeri, eğitimi, kariyeri, ödülleri ve yer aldığı projeler anlatıldı.

Aile dizisinin Devin'i Serenay Sarıkaya kimdir, kaç yaşında? Aile dizisinin Devin'ini kim oynuyor? Devin'i  mesleği ne, boyu ve kilosu kaç?

Aile dizisi Devin’i Serenay Sarıkaya kimdir? Aile dizisi oyuncuları arasında yer alan Devin, psikolog ve Aslan’ın kız arkadaşıdır. Devin karakterine hayat veren Serenay Sarıkaya ise Türk oyuncu ve modeldir. Sarıkaya, 1 Temmuz 1992’de Ankara’da doğmuş ve 2006 yılında Şaşkın filmiyle oyunculuk kariyerine başlamıştır. Miss Turkey yarışmasında ikinci olan Sarıkaya, Lale Devri, Medcezir, Fi gibi dizilerde başrol oynamıştır. Ayrıca Alice Müzikali’nde Alice karakterini canlandırmış ve GQ Türkiye tarafından yılın kadını seçilmiştir.

Aile dizisinde Devin karakterini kim oynuyor? 

Aile dizisinde Devin karakterini Serenay Sarıkaya canlandırmaktadır.

Aile dizisinin Devin'i Serenay Sarıkaya kimdir, kaç yaşında? Aile dizisinin Devin'ini kim oynuyor? Devin'i  mesleği ne, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 1

Serenay Sarıkaya kimdir?

Show TV’de yayınlanan Aile dizisinde Devin karakterini canlandıran Serenay Sarıkaya, izleyicilerin merak ettiği isimlerden biri oldu. Devin, insanların hayatlarına dokunmaya çalışan bir psikologtur. Kendisi gibi aileden yaralı Aslan’a aşık olması, onun miladı olacaktır.

Serenay Sarıkaya'nın hayat hikayesi

Devin karakterine hayat veren Serenay Sarıkaya ise 1 Temmuz 1992’de Ankara’da doğdu. Annesinin adı Ümran, babası Mustafa Sarıkaya’dır. 6 yaşındayken anne babası boşanmışlar. İlk ve ortaokulu bitirdikten sonra Antalya Saime Salih Konca Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Ataşehir Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü’ne devam etti. Sarıkaya, 2006 yılında Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen Avrupa Gençler Güzellik Yarışması’nda jüri özel ödülünü alarak oyunculuk kariyerine başladı. İlk oyunculuk deneyimini Şaşkın filmiyle kazanan Sarıkaya, sonrasında Plajda filminde rol aldı. İlk kez Sinan Çetin’in Peri Masalı dizisinde yer alarak dizi oyunculuğuna başladı ve yine aynı yıl Sinan Çetin tarafından hazırlanan Limon Ağacı dizisinde ilk başrolünü üstlendi3 2010 yılında düzenlenen Miss Turkey yarışmasında Gizem Memiç’in ardından ikinci oldu ve Türkiye’yi Miss Universe yarışmasında temsil etmeye hak kazandı. Ardından Lale Devri ve Medcezir dizilerinin başrolünde yer alarak popüleritesini arttırdı. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin filminde seslendirme yapan Sarıkaya Behzat Ç. Ankara Yanıyor filminde de rol aldı. Dizi ve sinema filmlerinde oynamasının yanı sıra Sarıkaya, reklam filmlerinde de yer aldı ve bazı önemli markaların da reklam yüzü oldu. 2014 yılında GQ Türkiye tarafından yılın kadını seçildi. Bugüne kadar iki Altın Kelebek Ödülü dâhil olmak üzere çok sayıda ödül kazandı.

Aile dizisinin Devin'i Serenay Sarıkaya kimdir, kaç yaşında? Aile dizisinin Devin'ini kim oynuyor? Devin'i  mesleği ne, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 2

Sarıkaya, son olarak Fi dizisinde Duru karakterini canlandırdı ve Alice Müzikali’nde Alice rolüyle sahneye çıktı. Şu anda Ay Yapım imzalı Aile dizisinde Devin karakterine hayat veriyor.