65 yaş ve üzerindekilere 2350 TL ödeme: E-Devlet'ten başvur yarın sabah PTT üzerinden nakit çek

Türkiye'de yaşayan milyonlarca 65 üstü yaşlı vatandaşlar için hükümet hamlesini yaptı. Kimseyi mağdur etmemek için atılan adımlarda yaşlılar için her ay 2.348 TL'lik maaş ödemesi yatırılıyor. Peki 65 aylığı kimlere veriliyor? 65 yaş aylığı başvuru şartları neler

65 yaş ve üzerindekilere 2350 TL ödeme: E-Devlet'ten başvur yarın sabah PTT üzerinden nakit çek

65 yaş ve üstü vatandaşlara yönelik devlet destekleri devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan 65 yaş ve üstü  vatandaşlar için önemli bir bilgilendirme yapıldı. İşte 65 yaş ve üstü vatandaşlar için devlet desteği ödemesi detayları... 


Temmuz ayından itibaren tüm maaş ödemelerine zam yapılırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen destek ödemeleri de bu kapsamda zam aldı. Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısında yapılan düzenleme sonrası 65 yaş aylığında da ödeme miktarında artışa gidildiğini duyururken bu kapsamda 65 yaş aylığının 1.997 TL’den 2.348 TL'ye yükseltildiğini söyledi.

Söz konusu zamların ardından 65 yaş üzerindeki vatandaşlara ödenen sosyal yardımlar da zam aldı.Buna göre her 65 yaş aylığı alan vatandaşalar 2023 yaşlılık maaşı ücreti Temmuz ayından itibaren 2.348 lira olarak hesaplara yatırılacak. 

AYLIK MAAŞ ALMANIN ŞARTLARI NELERDİR?

Herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan ve 65 yaşını aşan vatandaşlar yaşlı aylığı yani 65 yaş maaşı olarak bilinen ödemeyi alabilmek için başvuru öncesinde bu şartları sağladığından emin olması gerekmektedir.

65 yaşını doldurmuş olan,

Sosyal Güvenlik Kurumundan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve aylık hakkından yararlanmayan,
Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemeyen,

2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu

Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler 65 yaş aylığına başvuru yapabilir.

65 yaş ve üzerindekilere 2350 TL ödeme: E-Devlet'ten başvur yarın sabah PTT üzerinden nakit çek - Resim : 2

YAŞLI AYLIKLARI NE ZAMAN HESABA YATACAK?

65 yaş üstü vatandaşlara ödenen yaşlı aylıkları ile ilgili detaylar sorgulanmaya devam ederken geçtiğimiz günlerde açıklanan zamlı 65 yaş aylığının ödemeleri ise 5 ile arasında PTT üzerinden çekilmektedir. Net tarih kişinin E-Devlet hesabı üzerinden paylaşılmaktadır.