46 İlde Sağanak ve Fırtına Var: Meteoroloji’den Şemsiyesiz Dışarı Çıkmayın Uyarısı

Türkiye, sıcak hava dalgasının sona ermesiyle eylül ayında yağışlı havaya girdi. Ankara ve Antalya’nın da içinde bulunduğu 46 ilde 4 Eylül Pazartesi günü gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağış beklenen illerden 5 il için sarı, 2 il için sarı ve turuncu renkli yağış uyarısı verdi

46 İlde Sağanak ve Fırtına Var: Meteoroloji’den Şemsiyesiz Dışarı Çıkmayın Uyarısı

Türkiye, sıcak havaların ardından serin ve yağışlı havanın etkisine girecek. İç Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri başta olmak üzere yurdun büyük bir bölümünde yağış görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağış beklenen illeri ve uyarı kodlarını açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamaya göre, Ankara ve Antalya’nın da aralarında bulunduğu 46 ilde gök gürültülü sağanak yağış olacak. Yağış beklenen illerden 5 il için sarı, 2 il için sarı ve turuncu renkli yağış uyarısı verildi.

46 İlde Sağanak ve Fırtına Var: Meteoroloji’den Şemsiyesiz Dışarı Çıkmayın Uyarısı - Resim : 1

 

YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER

Sinop: 27 (Sarı renkli uyarı)

Samsun: 27 (Sarı ve turuncu renkli uyarı)

Ordu: 29 (Sarı ve turuncu renkli uyarı)

Çorum: 26 (Sarı renkli uyarı)

Amasya: 29 (Sarı renkli uyarı)

Kastamonu: 25 (Sarı renkli uyarı)

Tokat: 30 (Sarı renkli uyarı)

Türkiye’de yağışlı havanın etkisi altına girecek olan vatandaşların, olası sel, su baskını, yıldırım, dolu ve hortum gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerekiyor. Yağışlı hava, önümüzdeki hafta boyunca devam edecek.