Ankara’ya Doğru İlerleyen El Nino Fırtınası İçin AFAD’dan Kritik Uyarı: AFAD, Amasya, Çorum ve Ordu’yu Uyardı!

Türkiye, El Nino ve Eyyam-ı Bahur’un etkisiyle cehennem sıcaklarına maruz kaldı. Pasifik Okyanusu’ndaki ısınmanın yarattığı El Nino, yaz mevsiminin en boğucu günleri olan Eyyam-ı Bahur ile birleşince sıcaklık rekorları kırıldı. Meteoroloji, Amasya’dan başlayarak Ankara’ya kadar uzanan bölgede sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkacağını bildirdi. Belediyeler ise vatandaşları evlerinden çıkmamaları için uyardı.

Ankara’ya Doğru İlerleyen El Nino Fırtınası İçin AFAD’dan Kritik Uyarı: AFAD, Amasya, Çorum ve Ordu’yu Uyardı!

Türkiye, El Nino ve Eyyam-ı Bahur’un neden olduğu sıcak hava dalgalarının ardından şimdi de sağanak yağışların etkisine girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Amasya’dan Ankara’ya kadar uzanan bölgede pazar günü kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Sıcak havalarda hastanelere akın eden vatandaşlar, bu kez de su baskınlarından korunmak için tedbir almak zorunda kalacak.

BELEDİYELER ÖNLEM ALMALI

Hava durumu konusunda bilgi veren “Hava Forum” adlı sosyal medya hesabı, belediyeleri uyardı. Sayfa, rögar ve mazgal temizliği yapılmadığı takdirde sokaklarda sel ve taşkın riskinin yüksek olduğunu belirtti. Kurak geçen bir yaz mevsiminin ardından gelen yerel sağanak yağışların tehlike oluşturabileceğini vurguladı.

Ankara’ya Doğru İlerleyen El Nino Fırtınası İçin AFAD’dan Kritik Uyarı: AFAD, Amasya, Çorum ve Ordu’yu Uyardı! - Resim : 1

ORTA KARADENİZ VE İÇ ANADOLU DİKKAT

Hava Forum sayfası, Orta Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşları da uyardı. Sayfa, “Dikkat! Kuraklıktan sonra gelen yerel sağanak yağmurlar tehlikeli olabilir. Orta Karadeniz ve İç Anadolu bu gece ve pazar gününe dikkat etsin. Mazgalların tıkandığını görüyoruz. Aniden bastıran yağmurda su baskınları olabilir…” ifadelerini kullandı.

Etiketler: hava durumu, El nino, Ankara, Ordu