Yüksek tutarlı elektrik faturalarına son! Uzmanlar açıkladı! Bu yöntemler ile fatura bedelleri düşecek!

Ekonomi piyasalarında ve diğer alanlarda gelişen olumsuz faktörler sebebi ile tırmanan elektrik tüketim bedellerine, uzmanlardan önlem niteliğinde tavsiyeler geldi. İşte ayrıntılar…

Yüksek tutarlı elektrik faturalarına son! Uzmanlar açıkladı! Bu yöntemler ile fatura bedelleri düşecek!

Geçtiğimiz senenin son çeyreğinde altın piyasasında ve para piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmeler, aralık ayına gelindiğinde rekor seviyelerin kayda geçmesine sebep oldu. O dönem içerisinde hemen hemen her sektörden yüksek oranlı hizmet zammı haberleri gelirken bu durum ocak ayı itibari ile tüketicileri zor bir duruma doğru sürüklemeye başladı. Yeni yılın gelişi ile birlikte birçok sektör mevcut zamlarına yenilerini eklerken vatandaşları direkt olarak etkileyen zam haberlerinin başında enerji zamları geldi.

Ocak ayı ile birlikte zamlanan elektrik tüketim bedelleri, şubat ayının sonunda resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşı ile birlikte rekor seviyelere ulaştı. Son olarak 1 Eylül tarihi itibari ile uygulamaya konulan yeni elektrik tarifeleri, hali hazırda darda olan vatandaşların bütçelerini sıfırlanma noktasına getirdi. Gündelik hayat akışının asgari düzeyde dahi sağlanabilmesi adına önemli bir hizmet olarak öne çıkan elektrik tüketiminin yüksek fiyatlar ile ücretlendirilmesi, kış aylarına doğru yaklaşıldığı şu günlerde vatandaşları endişelendirmeye başladı.

Aylık elektrik faturası tutarlarını asgari düzeye çekerek bütçelerini kontrol altına almanın yollarını arayan tüketiciler için uzmanlardan tavsiyeler geldi. Hane içerisinde tüketilen elektrikli ürünlere ilişkin önemli tüyolar paylaşan uzmanlar, ayrıntıları bildirdi.

BUZDOLAPLARINA DİKKAT!

Yüksek tutarlı elektrik faturalarına son! Uzmanlar açıkladı! Bu yöntemler ile fatura bedelleri düşecek! - Resim : 1

Artan elektrik tüketim bedellerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş, yaşam alanlarında kullanılan beyaz eşyalara dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Evde en yüksek elektrik tüketen ürünler, beyaz eşyalar. Bunların başında ise buzdolapları geliyor. Eski dolap modelleri senede 700 kilovat elektrik tüketirken yeni nesil A+ olarak adlandırılan yüksek verimlilikli buzdolapları yılda 350 kilovat tüketiyor. Bu sebep ile eski ürünleri yeni ürünler ile değiştirmek gerekiyor.”

“DÜŞÜK SICAKLIK” UYARISI!

Açıklamasının devamında çamaşır ve bulaşık makinesi kullanımlarına da değinen Karataş, şu ifadeleri kullandı: “İkinci olarak çamaşır ve bulaşık makineleri de ciddi derecede elektrik tüketiyorlar. Bu iki üründe esas elektrik tüketimi, yıkama sıcaklığı esnasında ayarlanıyor. Düşük sıcaklık ayarı yapıldığı zaman yaklaşık olarak yüzde 30 oranında elektrik tasarrufu sağlanıyor.”

Etiketler: elektrik faturası