Köklü Şirket Genomed Sağlık İflas İle Kapıya Kilit Vurdu

Türkiye'nin sağlık sektöründe önemli bir aktörü olan Genomed Sağlık Hizmetleri A.Ş., ekonomik sıkıntılarla boğuşurken iflas etti. Şirketin, kökeni 1992 yılına dayanan ve İngiltere'de kurulan bir firma olduğu ortaya çıktı.

Köklü Şirket Genomed Sağlık İflas İle Kapıya Kilit Vurdu

Sağlık sektöründeki dikkate değer bir oyuncu olan Genomed Sağlık Hizmetleri A.Ş., ekonomik zorluklarla mücadele ederken iflasını ilan etmek zorunda kaldı. 1992 yılında İngiltere'de kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren Genomed Sağlık, turistlere yönelik sunduğu sağlık hizmetleriyle tanınıyordu.

Genomed Sağlık birçok alanda uzmanlaşmıştı

Genomed Sağlık, özellikle anahtar teslim laboratuvarlar kurarak moleküler tanı, PCR tabanlı sistemler, DNA dizilemesi, gen ekspresyonu, SNP analizi, mutasyon tarama, genotiplendirme ve nükleik asit izolasyonu gibi alanlarda uzmanlaşmıştı.

Mahkemeden Genomed Sağlık için iflas kararı

Ancak, Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin iflas kararıyla birlikte Genomed Sağlık Hizmetleri A.Ş., faaliyetlerini sonlandırıyor. Mahkeme kararında, Genomed Sağlık Hizmetleri A.Ş.'nin İstanbul Bahçelievler merkezli faaliyet gösterdiği ve İstanbul Ticaret Sicil No’sunda kayıtlı olduğu vurgulandı. 

Etiketler: Genomed, İflas, Mahkeme

Çok Okunanlar