Yöresel lezzetin kanser ile mücadelesi, şaşkına çevirdi! Kuru fasulyenin faydaları resmen kanıtlandı!

Ülkemiz vatandaşlarının en çok tükettiği besinler arasında yer alan kuru fasulye, yeni bir araştırmaya konu oldu. Kuru fasulyenin kanser üzerindeki etkisi resmen ortaya kondu. İşte ayrıntılar…

Yöresel lezzetin kanser ile mücadelesi, şaşkına çevirdi! Kuru fasulyenin faydaları resmen kanıtlandı!

Değişen beslenme alışkanlıkları, son dönemlerde bilimsel çalışmalara sıklık ile konu olmaya başladı. Beslenme ve uyku alışkanlıklarının kişisel sağlığın korunması üzerinde sahip oldukları etkileri araştıran bilim insanları, bugün nerede ise hızla yayılım özelliğine sahip olan bir grip virüsü gibi hızla teşhisi konulan kanser türleri üzerinde de bu iki değişkenin etkili olduğuna dikkat çekti.

Kişisel sağlığın ve teşhisi konulan hastalıkların büyük bir bölümünün genetik yatkınlık ile bağlantılı olduğunu belirten bilim insanları, hastalığa yakalanma riskinin artmasında beslenme alışkanlıklarının, beslenme düzenlerinin ve uyku alışkanlıklarının etkili olduğuna dikkat çekti. Bu kapsamda tüketilen gıdalara ve uyku düzenine dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden bilim insanları, yeni bir çalışmanın daha sonuçlarını vatandaşlar ile paylaştı.

KURU FASULYENİN KANSER TÜRLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ DUYURULDU!

Yöresel lezzetin kanser ile mücadelesi, şaşkına çevirdi! Kuru fasulyenin faydaları resmen kanıtlandı! - Resim : 1

“Kanser” kelimesi dahi tüylerin ürpermesine sebep olurken bu hastalığa yakalanma riskinin varlığı birçok vatandaşın korkulu rüyası haline geldi. Bugün birçok sebepten ötürü kanser teşhislerinin sayısı artarken bilim insanları kanser ile savaş adına pek çok bilimsel çalışma yürütmeye devam ediyor.

Kanseri doğrudan bitiren herhangi bir ilaç veya aşı halen bulunamazken başta yüksek moral olmak üzere tüketilen gıdaların da hem kanser teşhisi alma hem de teşhisi konulan kanser türlerinin etkilerinin azaltılmasında doğrudan görev aldığı öğrenildi. Bu kapsamda yürütülmüş olan yeni çalışmanın sonuçlarında, ülkemizde sıklık ile tüketilen kuru fasulyeye dikkat çekildi. Uzmanlar, kuru fasulye tüketiminin kanseri iyileştirmede önemli bir besin olduğunu belirtti.

MEME KANSERİNDE ETKİLİ!

Kuru fasulyenin temel alınarak yürütülmüş olduğu yeni bilimsel çalışmanın sonucuna göre bu gıdanın özellikle meme kanserine savaş açtığı öğrenildi. Ek olarak obeziteye karşı da etkili olan kuru fasulyenin diğer faydaları şu şekilde sıralandı:

  • Kolesterolü düşürür.

  • Şeker hastalığına karşı korur.

  • Kalp krizi ritmini azaltır.

  • Ömrü uzatır.

  • Kan şekerini dengeler.