Yerel Seçim 2024: Sandık görevlisi ücretleri ne kadar? 🗳️ Sandık Kurulu Başkanı, memur üye ücreti ne kadar?

31 Mart 2024 yerel seçimleri sandık görevlisi ücretleri bugün ilan edildi. YSK sandık kurulu başkanı ücreti yanı sıra memur üye ücreti ve bina sorumlusu ücreti de belirlenmiş oldu. Peki, Sandık Kurulu Başkanı, memur üye ücreti ne kadar? Sandık Kurulu Başkanı ne kadar alacak? Sandıkta görevli memur üye kaç para alacak? İşte yerel seçim 2024 sandık görevlisi ücretleri detayları...

Yerel Seçim 2024: Sandık görevlisi ücretleri ne kadar? 🗳️ Sandık Kurulu Başkanı, memur üye ücreti ne kadar?

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçim için YSK'nın da hazırlıkları sürüyor. Seçim organizasyonu ve güvenliğinden sorumlu Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart sandık görevlisi ücretlerini belirledi.  Peki, 2024 sandık görevlisi ücretleri ne oldu? Sandıktaki memur üye kaç para alacak? Sandık Kurulu Başkanı ne kadar alacak? Memur üye ücreti ne kadar? Seçimde bina sorumlusu ücreti ne kadar? İşte YSK'nın 2024 yerel seçim sandık görevlisi ücretleri...

Yerel seçim 2024 sandık görevlisi: Sandık Kurulu Başkanı, memur üye, bina sorumlusu ücretleri

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimde görevli olacak kişilere verilecek 2024 sandık görevlisi ücretleri YSK tarafından ilan edildi. Buna göre, siyasi partilerin sandık temsilcileri yanı sıra YSK'nın belirlendiği Sandık Kurulu Başkanı, Memur üye ve Bina Sorumlusu olarak üç kategoride görevli memurlar olacak. 

2024 sandık görevlisi ücretleri

YSK'nın 2024 yerel seçimleri için görevlendirdiği memurlara verilecek sandık görevlisi ücretleri açıklandı. 
2024 sandık görevlisi ücretleri: Sandık kurulu başkanı ne kadar alacakİşte 2024 sandık görevlisi ücretleri şöyle;

  • Sandık kurulu Başkanı: 2947 TL
  • Memur üye: 2088 TL
  • Bina sorumlusu: 2936 TL

Sandık görevlisi nasıl olunur? Aranan şartlar nelerdir?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde okullardaki sandık başlarında görev almak isteyenler, sandık görevlisi nasıl olunur noktasında bilgi arıyor. Sandık görevlisi başvuru şartları için seçim kurullarının duyurularını yakından takip etmelidir.

Sandık görevlisi olmak için genel olarak aranan şartlar şunlar;

1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
2- 18 yaşını doldurmuş olmak,
3- Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak
4- Herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmak

Başvuru yapan kişiler için seçim kurulu tarafından belirlenen eğitim programlarına katılmaları zorunlu olabilir. Eğitimin ardından sandık görevlisi olarak atama işlemlerinin yapılması bekleniyor.

İdare amirleri, zabıta amir ve memurları, Askeri Ceza Kanunu'nun 3. maddesinde yazılı askeri şahıslar, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve adaylar sandık kurullarına seçilemeyecekler.

Seçimde sandık görevlisi nasıl olunur?

Seçim gününde sandık görevlisi olabilmek için ikametgah adresine göre ilgili seçim kurulu başkanlığına başvuru yapmak gerekir. Sandık Görevlisi başvurusu, ilçe seçim kurulları tarafından yapılan duyurulara göre yapılacaktır.

Başvurular genellikle seçimden birkaç ay önce açılır. İki çeşit sandık görevlisi bulunur. Bunlardan ilki olan sandık kurulu görevlisi, devlet memuru olanlardan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenmektedir.

İkincisi ise partilerin sandık görevlisi olacaktır. Seçime girecek olan siyasi partilerin sandık görevlileri için başvurular YSK'ya yapılır.

Partiler, sandık görevlisi olarak belirleyecekleri kişileri YSK'ya bildirir ve bunun için başvuru formu doldurulur ve internet üzerinden yapılmamakta olup YSK'ya müracaat etmek gerekmektedir.