Yeni haftada fırtına geliyor: İstanbul'u da etkileyecek! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftanın hava durumu tahminlerini açıkladı.

25 eylül pazartesi günü için hava durumu tahminleri açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftanın hava durumu tahminlerini açıkladı. İşte detaylar..

Yeni haftada fırtına geliyor: İstanbul'u da etkileyecek! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftanın hava durumu tahminlerini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftanın hava durumu tahminlerini açıkladı. Buna göre, bugün Marmara Bölgesi'nde kuvvetli rüzgar etkili olacak. Salı gününden itibaren ise rüzgar fırtınaya dönüşecek ve İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nde yağışlı hava hakim olacak. Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Karadeniz'in bazı illerinde de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Bugün Hava Nasıl Olacak?

Yeni haftada fırtına geliyor: İstanbul'u da etkileyecek! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftanın hava durumu tahminlerini açıkladı. - Resim : 1


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yayımlanan rapora göre, bugün hava durumu şöyle olacak:

• Marmara Bölgesi: Parçalı az bulutlu, Kırklareli'nin kıyı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın, batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

• Ege Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçecek.

• Akdeniz Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçecek.

• İç Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçecek.

• Karadeniz Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçecek. Doğu Karadeniz'in yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

• Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı az bulutlu, kuzeydoğusu yer yer çok bulutlu, Bitlis ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

• Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçecek.

Salı Gününden İtibaren Fırtına Başlıyor


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Salı gününden itibaren Marmara Bölgesi'nde fırtına uyarısında bulundu. Rüzgarın, Salı gününden itibaren batısında kuzeyli yönlerden fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Perşembe gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Fırtına ile birlikte Marmara Bölgesi'nde yağışlı hava da etkili olacak. Salı gününden itibaren Marmara'nın batısı ile İstanbul'un Avrupa yakasında sağanak yağış görülecek. Çarşamba gününden itibaren ise tüm Marmara Bölgesi'nde sağanak yağış hakim olacak.

Yağışların Perşembe gününe kadar devam edeceği öngörülüyor.

 

Hava Sıcaklıkları Nasıl Olacak?


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftada hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini duyurdu. Bugün en yüksek sıcaklık 36 derece ile Denizli'de ölçülecek. En düşük sıcaklık ise 11 derece ile Erzurum'da görülecek.

Salı gününden itibaren ise hava sıcaklıklarında 2 ila 4 derece arasında azalma bekleniyor. Marmara Bölgesi'nde yağışlı hava ile birlikte sıcaklıklar 20 derecenin altına inecek.