Yapı ve Kredi Bankası’ndan ani taşıt kredisi hamlesi geldi! Faizler yüzde 2,49’a düştü! Vade süreleri 48 aya kadar çıktı!

Bankaların değişen faiz politikalarından yeni bir haber Yapı ve Kredi Bankası’ndan geldi. Taşıt kredilerinde indirime giden Yapı ve Kredi Bankası, taşıt kredisinde sağlayacağı finansman desteğine ilişkin açıklama yaptı.

Yapı ve Kredi Bankası’ndan ani taşıt kredisi hamlesi geldi! Faizler yüzde 2,49’a düştü! Vade süreleri 48 aya kadar çıktı!

Araba almak isteyen, ancak yüksek fiyatlardan şikayetçi olan vatandaşların imdadına yetişen taşıt kredileri, 2022 yılında fahiş seviyelere ulaşmış olan sıfır otomobillerin ardından daha çok rağbet görmeye başladı. Her geçen gün daha çok vatandaşın yararlanmaya başladığı taşıt kredilerinde indirime giden bankalar ise, son dönemlerin gözde bankaları haline geldi.

Taşıt kredilerinde çok sayıda paket sunması ve geri ödeme planlarında pek çok avantaj yaratması nedeniyle vatandaşların yakından takip ettiği bankalar arasındaki yerini alan Yapı ve Kredi Bankası, aynı zamanda taşıt kredisi faiz oranlarında indirime gitmeye başladığını da duyurdu. Faiz oranlarını kasım ayı itibariyle indiren Yapı ve Kredi Bankası, güncel faiz oranlarını ve finansman desteğinin yüzdesini açıkladı.

YAPI VE KREDİ BANKASI’NDAN TAŞIT KREDİSİ FAİZ İNDİRİMİ AÇIKLAMASI GELDİ

Yapı ve Kredi Bankası’ndan ani taşıt kredisi hamlesi geldi! Faizler yüzde 2,49’a düştü! Vade süreleri 48 aya kadar çıktı! - Resim : 1

Vatandaşların hayalindeki taşıtı alabilmesi için harekete geçen Yapı ve Kredi Bankası, şimdilerde daha uygun faiz oranı ile taşıt kredisi sağlamaya başladı. Bu kapsamda hem sıfır hem de ikinci el bireysel ve ticari araçlarda finansman desteği sağlayan Yapı ve Kredi Bankası, bankasından kredi kullanımı sağlayacak olan vatandaşların özel faiz oranlarına ek olarak 48 aya varan vade seçeneğinden yararlanabileceğini duyurdu.

Taşıt kredisinde verilebilecek olan finans desteğine ilişkin de bir açıklama gerçekleştiren Yapı ve Kredi Bankası, “Sıfır araçlar için aracın kesin fatura değeri, ikinci el araçlar için ise aracın kasko değeri 0-400.000 TL aralığında ise tutarın %70’ine kadar ve maksimum 48 ay vade ile, 400.000,01-800.000 TL aralığında ise tutarın %50’sine kadar ve maksimum 36 ay vade ile, 800.000,01-1.200.000 TL aralığında ise tutarın %30’una kadar ve maksimum 24 ay vade ile, 1.200.000,01-2.000.000 TL aralığında ise tutarın %20’si ne kadar ve maksimum 12 ay vade ile taşıt kredisi kullandırılabilmektedir” beyanlarında bulundu.

SIFIR KM İLE İKİNCİ EL TAŞIT KREDİSİNİN MALİYETİNİN AYNI OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Yüzde 2,49 oranından başlayan faiz oranları ile sağladığı taşıt kredilerinde hem sıfır hem de ikinci el araç kredileri için çeşitli seçenekler bulunduran Yapı ve Kredi Bankası, aynı zamanda; ‘Doğa Dostu Taşıt Kredisi’, ‘Motosiklet Kredisi’, ‘Karavan Kredisi’ gibi özel kredi paketleri de sunmaya başladı. Bu bağlamda hem sıfır hem de ikinci el kredi maliyetini gösteren bir tablo yayınlamış olan Yapı ve Kredi Bankası, iki kredinin de maliyetinin aynı olduğunu gözler önüne serdi.

48 ay vade ile yüzde 2,49’dan taşıt kredisi vermesi halinde ortaya çıkacak maliyet ve taksitleri hesaplayan Yapı ve Kredi Bankası, hem sıfır hem de ikinci el araç için çekilecek olan 150 bin TL değerindeki kredinin yıllık toplam faizinin yüzde 44,65 olacağını; aylık taksitlerinin ise 6 bin 60 lira 52 kuruş olacağını bildirdi.