Uşak, Denizli, Isparta, Burdur, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Konya.. Meteorolojiden sarı kodlu uyarı geldi! Bu defa çok sert geçecek..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için 8 ilde sert hava koşulları beklendiği gerekçesiyle sarı kodlu hava uyarısında bulundu. Vatandaşlar dikkatli olması istendi. İşte o iller ve detaylar...

Uşak, Denizli, Isparta, Burdur, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Konya.. Meteorolojiden sarı kodlu uyarı geldi! Bu defa çok sert geçecek..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hafta sonu için 8 ilde beklenen sert hava koşulları nedeniyle sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu uyarı, bölgede yaşayan vatandaşların dikkatini çekti.

Ülke Genelinde Hava Durumu Tahmini

Uşak, Denizli, Isparta, Burdur, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Konya.. Meteorolojiden sarı kodlu uyarı geldi! Bu defa çok sert geçecek.. - Resim : 2

Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinin genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle Marmara'nın kuzeyi, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç bölgeleri, İskenderun Körfezi çevresi, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz'in batısı ve doğu kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde

Yağışların Ege'nin doğusu, Batı Akdeniz'in iç bölgeleri ve İç Anadolu'nun güneybatısında yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor. Sıcaklıkların ise yarın (Cumartesi) genel olarak mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

Rüzgarın kuzey kesimlerde kuzeyli, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif esmesi bekleniyor. Ancak yağış alan bölgelerde yağış anında ve özellikle Marmara ile Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi muhtemel.

8 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı Verildi

Özellikle iç batı bölgelerinde yarın (Cumartesi) görülecek olan gök gürültülü sağanak yağışların, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur, Kütahya, Eskişehir ve Konya illeri ile Kütahya ve Eskişehir'in güney, Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m²) olabileceği belirtildi. Bu nedenle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıldı.

Etiketler: hava durumu