Ünlü ekonomist dolar ve altın yatırımcısına sinyali verdi Altın 2 bin lira olacağı tarihi söyleyip uyardı: Bugün altın almayan pişman olur!

Gram altın yükselir mi? Dolar ne kadar olur? merak ediliyor... Dolardaki yükseliş altın fiyatlarını da etkiliyor. Yatırımcılara uzman isimden dolar ve altın için bomba bir sinyal geldi.

Ünlü ekonomist dolar ve altın yatırımcısına sinyali verdi Altın 2 bin lira olacağı tarihi söyleyip uyardı: Bugün altın almayan pişman olur!

Altın yorumları Altın ne kadar olur? Analistler, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın hafta boyunca 'şahin' tonlu yönlendirmeleri ve açıklanan ekonomik verilerin resesyon endişelerini hafifletmesiyle altının ons fiyatının baskılandığını söyledi.

FAİZ NE KADAR OLACAK?

Önceki gün açıklanan verilere göre ABD ekonomisi, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 2 ile beklenenden fazla büyüme kaydederken, FED'in dün açıkladığı stres testinin sonuçları, ABD'deki 23 büyük bankanın şiddetli bir resesyonu atlatmak için iyi konumda olduğunu ve resesyon sırasında bile hane halkı ile işletmelere kredi vermeye devam edebileceğini göstermişti.

Söz konusu gelişmelerin FED'in faiz artırımına ilişkin elini kuvvetlendirdiğini aktaran analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın temmuz toplantısında politika faizini 25 baz puan artırma ihtimalinin yüzde 87'ye çıktığını bildirdi.

GRAM ALTIN NE ZAMAN YÜKSELECEK?

Analistler, bugün Almanya'da işsizlik, euro bölgesinde enflasyon ve işsizlik, ABD'de kişisel gelir ve tüketim harcamaları verilerinin takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1900 ve 1890 doların destek, 1920 ve 1930 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Kuyumcular bu süreçte de altın fiyatlarının yükselmesinden hemen sonra da yatırımcılar için yeni uyarılarda da bulundu.

DOLAR NE KADAR YÜKSELİR?

Yeni hafta itibariyle de piyasaların dalgalanmaya başlayabileceğini ifade eden uzmanların da yatırımcılara panik olmamaları gerektiği de ifade edilirken yıl bitmeden de gram altının 2 bin TL'ye ulaşabileceği ifade edildi.

Ekonomist Tuğberk Çitilci ise, "Kurda ilk etapta 28, daha sonra 28-30 TL potansiyeli göz önüne alındığında gram altının portföylerde yer alması gerektiğini düşünüyorum" dedi.