Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı AK Parti'nin İstanbul adayı mı?

2 turda sonuçlanan genel seçimlerin ardından şimdi de gözler yerel seçimlere çevrildi. En çok da gözler AK Parti'nin üzerinde. 3 büyük şehri geri almak için kimlere aday gösterecek merak konusu. Henüz adaylar kesinleşmedi fakat kulislerden sızan isimler var. Bu isimlerden birisi de Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı oldu. Bu gelişme sonrasında Şadi Yazıcı'nın hayatı da merak konusu oldu. Peki Şadi Yazıcı kimdir, aslen nereli, yaşı kaç? Doktor olan Şadi Yazıcı, aslen Erzurumlu ve 52 yaşında. 

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı AK Parti'nin İstanbul adayı mı?

Türkiye bu kez de 2024 yılının mart ayında yerel seçimler için bir kez daha sandık başına gidecek. Partilerin seçim çalışmaları ise başladı, gözler 3 büyük şehir için kimler aday olacak sorusunun cevabında. AK Parti kulislerinde sızan iddialı isimlerden biri de Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı oldu. Bu gelişme sonrasında Şadi Yazıcı'nın hayatı da merak konusu oldu. Peki Şadi Yazıcı kimdir, aslen nereli, yaşı kaç? Doktor olan Şadi Yazıcı, aslen Erzurumlu ve 52 yaşında.

Şadi Yazıcı'nın eşi Op. Dr.Fatma Yazıcı'dır. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olan Fatma Yazıcı Tuzla'da faaliyet gösteren özel bir hastanede başhekimdir.

Şadi Yazıcı kimdir?

1971 yılında Erzurum'da doğan Şadi Yazıcı, 1974 yılında ailesiyle Kartal'a yerleşti ve ilk, orta, lise öğrenimini Kartal’da tamamladı. 1987 yılında liseden mezun olup, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. 1997 yılında Tuzla’da kurduğu "Tuzla Teşhis ve Tedavi Merkezi" ile özel sektörde hizmete başladı. Aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluş çalışmalarında yer aldı ve Tuzla, İstanbul Kurucu İlçe Başkanı olarak siyasete ilk adımını attı. Yedi yıl Ak Parti Tuzla İlçe Başkanlığı görevini yürüttü.. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Tuzla belediye başkan adayı oldu ve seçimlerden %40,25 oy oranı elde ederek Tuzla ilçesinin belediye başkanı oldu. 2014'te tekrar aday olan Yazıcı, %49,99 oy oranıyla yeniden Tuzla belediye başkanı seçildi. 2019 yerel seçimlerinde üçüncü kez Tuzla İlçesinin Belediye Başkanı seçildi.  

Şadi Yazıcı eşi kimdir?

Şadi Yazıcı'nın eşi Op. Dr.Fatma Yazıcı'dır. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olan Fatma Yazıcı Tuzla'da faaliyet gösteren özel bir hastanede başhekimdir.