Türkiye İş Bankası’ndan taşıt alacaklara müjde geldi! Faizler yüzde 2,05’e kadar düştü! Bu ay taşıt kredisi çekene uzun vade de var…

TCMB’nin arka arkaya gerçekleştirdiği faiz indirimlerinin ardından vatandaşların gözleri bankaların kredi faizlerine çevrildi. Taşıt kredilerinde kolaylık sağlayan bankalardan birisi olan Türkiye İş Bankası, güncel faiz oranını açıkladı.

Türkiye İş Bankası’ndan taşıt alacaklara müjde geldi! Faizler yüzde 2,05’e kadar düştü! Bu ay taşıt kredisi çekene uzun vade de var…

Özellikle de Rusya ve Ukrayna savaşının tetiklediği çip krizinin ardından sık sık fiyatında artış görmeye başlamış olan otomotiv sektöründe şimdilerde kredisiz bir sıfır araç almak neredeyse imkansız hale geldi. Fiyatların hızla artışı, ikinci el araç alımında bile kredi kullanımını zorunlu hale getirdi. Bu bağlamda kredi çekmek isteyen vatandaşlar için Türkiye İş Bankası’ndan müjdeli bir haber geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), bir süre önce politika faizinde indirime gitmeye başladı. Bu ayı da indirim ile geçiren TCMB’nin kararının ardından vatandaşların gözleri, banka kredilerinin faiz oranlarına çevrildi. Bankaların faiz oranlarında herhangi bir indirim olup olmadığını merak eden vatandaşlara haber Türkiye İş Bankası’ndan geldi. Türkiye İş Bankası taşıt kredilerinde faiz indirimine gitti.

TÜRKİYE İŞ BANKASI, TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARINI YÜZDE 2,05’E DÜŞÜRDÜ

Türkiye İş Bankası’ndan taşıt alacaklara müjde geldi! Faizler yüzde 2,05’e kadar düştü! Bu ay taşıt kredisi çekene uzun vade de var… - Resim : 1

Bireysel müşterilere kullandırılacak taşıt kredilerinde faiz indirimine giden Türkiye İş Bankası, bu ay itibariyle yüzde 2,05 faiz oranından başlayan kredileri sıfır kilometre araçlarda nihai fatura değerini; 2.el araçlar da ise aracın kasko değerini baz almak suretiyle vermeye başladı. Bu bağlamda değeri 400 bin TL’ye kadar olan araçlar için değerinin yüzde 70’ine kadar kredi kullanımı sağlayacağını duyuran Türkiye İş Bankası, değeri 400 bin 1 TL ile 800 bin TL arasında olan araçlar için değerinin yüzde 50’sini; değer 800 bin 1 TL ile 1 milyon 200 bin TL arasında olan araçlar için değerinin yüzde 30’unu; değeri 1 milyon 200 bin 1 TL ile 2 milyon TL arasında olan araçlar için ise değerinin yüzde 20’sini kredi kullanımı ile alınmasını destekleyeceğini açıkladı.

TÜRKİYE İŞ BANKASI, VADE SÜRELERİNİ DE UZATTI

Sıfır kilometre araçlarda kefil ya da alınan aracın rehinliği üzerinden kredi kullanımı sağlayan Türkiye İş Bankası, kredi kullanımlarında sağlayacağı vade süresini de duyurdu. Bu bağlamda değeri 400 bin TL’ye kadar olan araçlara 48 ay vadelendirme sunan Türkiye İş Bankası, değeri 400 bin 1 TL ile 800 bin TL arasında olan araçların kredi kullanımı için 36 ay; değeri 800 bin 1 TL ile 1 milyon 200 bin TL arasında olan araçların kredi kullanımı için 24 ay; değeri 1 milyon 200 bin 1 TL ile 2 milyon TL arasında olan araçların kredi kullanımı için ise 12 ay vade sunacağını açıkladı.