Türkiye için yeniden tehlike çanları çalıyor! Marmara bölgesinde bulunan Yalova, Sakarya, Karamürsel, Kocaeli, İzmit, Gebze, Gölcük için uyarı geldi.

Meteorolojiden gelen açıklama ile Marmara bölesinde yer alan il ve ilçelerimizden İzmit, Gebze, Kocaeli, İstanbul, Karamürsel ve Yalova’ya üzücü haber. Nemin zirvesi yaşanacak ve bundan kurtuluş yok! Özellikle gelecek haftanın ortasına doğru nem oranı zirvelerde olacak. İşte detaylar...

Türkiye için yeniden tehlike çanları çalıyor! Marmara bölgesinde bulunan Yalova, Sakarya, Karamürsel, Kocaeli, İzmit, Gebze, Gölcük için uyarı geldi.

Resmi tarihe göre normal şartlarda yaz aylarının son bulması için yalnızca 31 gün kaldı. Standart düzende yaklaşık 31 gün sonra havaların artık serinlemesi gerekiyor. Fakat mevsimlerde yaşanan kayma olayından dolayı beklenen serinlikler için biraz daha beklemek gerekecek gibi görünüyor. Meteorolojik kaynaklardan yapılan duyurular baktığımızda uzmanlarda da ortak paydada buluşamıyor gibi…

 

BELİRTİLEN BÖLGEDE YAŞAYANLAR İÇİN ÜZÜCÜ HABER GELDİ

Meteoroloji uzmanları Marmara bölgesinde bulunan bazı ile ve ilçelere dikkatli olun çağrısı geldi. İzmir, Gebze, Gölcük, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Karamürsel, Sakarya özellikle uyarı alan bölgeler.

 BU TARİHTE NEM DEĞERLERİ ZİRVEYE ULAŞACAK

Bu günlerde İstanbul’un ciddi anlamda etkilendiği nem değerleri gelecek hafta ortasına doğru çok daha fazla kendisini gösterecek. Bu hafta yeni sıcak hava dalgası geliyor. Yeni durumun etkisi ile birlikte nem oranının da çok daha yüksek değerlere çıkacağı öngörülüyor.

ZORDA KALMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN

Uzmanlar 29 ve 31 ağustos tarihleri aralığında etkisini artıracak olan sıcak havalardan dolayı belirtilen il ve ilçelerde mümkün olduğunca evden çıkmamalarını önerdi.