Türk Malaklısı Avrupa'ya ün saldı.. Dev köpek her gün 4 tam tavuğu yiyor! Köpeğin aylık masrafı dudak uçuklatıyor...

İngiltere’de yaşayan Dylan Shaw, Avrupa’nın en büyük köpeklerinden biri olan Türk malaklısı cinsi köpeği Abu ile mutlu bir hayat sürüyor. Abu, her gün 4 tane tavuk yiyen ve aylık 62 bin TL’lik masraf çıkaran dev bir köpek. İşte ayrıntılar..

Türk Malaklısı Avrupa'ya ün saldı.. Dev köpek her gün 4 tam tavuğu yiyor! Köpeğin aylık masrafı dudak uçuklatıyor...

Avrupa’nın en büyük köpeklerinden biri olan Türk malaklısı cinsi köpek, İngiltere’de yaşayan bir adamın gözdesi oldu. Dylan Shaw, her gün 4 tane tavuk yiyen ve aylık 62 bin TL’lik masraf çıkaran dev köpeği Abu ile mutlu bir hayat sürüyor. Abu, cüssesine rağmen uysal ve sevecen bir köpek olarak tanınıyor.

Türk Malaklısı Avrupa'ya ün saldı.. Dev köpek her gün 4 tam tavuğu yiyor! Köpeğin aylık masrafı dudak uçuklatıyor... - Resim : 1

Dev köpeğin aylık masrafı 62 bin TL

Türk malaklısı cinsi köpek Abu, Avrupa’nın en büyük köpeklerinden biri Abu, Türkiye’de Sivas kangalı ile birlikte en dikkat çeken yerli köpek türleri arasında yer alan Türk malaklısı ya da Aksaray malaklısı cinsinden bir köpek. 33 yaşındaki Dylan Shaw, bu dev köpeği internet üzerinden satın aldı ve İngiltere’ye getirdi. Abu, iri cüssesi, gücü ve koruma içgüdüsüyle bilinen bir köpek olmasına rağmen, aynı zamanda uysal, sevecen ve insancıl bir köpek olarak da tanınıyor. Abu, dört ayak üzerinde durduğunda omuzları sahibinin kalçalarının üzerine çıkıyor ve yanında duran bir çocuk gibi görünüyor.

Türk Malaklısı Avrupa'ya ün saldı.. Dev köpek her gün 4 tam tavuğu yiyor! Köpeğin aylık masrafı dudak uçuklatıyor... - Resim : 2

Sahibi Dylan Shaw, Abu’yu her gün 4 tane tavukla besliyor Dylan Shaw, Abu’nun beslenmesinin oldukça zor ve pahalı olduğunu söylüyor. Abu, her gün bir bütün tavuk, üç bütün uskumru, iki yumurta ve çiğ etli köpek maması da dahil olmak üzere günde 3 kg et yiyor. Dylan, Abu’nun diyetinin kendisine günde 11 sterline mal olduğunu, yani yılda 4 bin sterlinin biraz üzerinde olduğunu söylüyor. Dylan, Abu’ya bu kadar çok yemek vermesinin nedeninin, köpeğin sağlıklı ve mutlu olması olduğunu belirtiyor.

Abu, çocuklarla arası iyi olan ve kucakta oturmayı seven bir köpek Abu, cüssesine rağmen kendisini kucak köpeği sanan “nazik bir dev” ve Dylan’ın beş yaşındaki Hindistan ve dört yaşındaki Reuben çocukları ile kanepede kucaklaşmayı seviyor. Dylan, Abu’nun aile köpeği olarak mükemmel olduğunu ve çocuklarla arasının harika olduğunu söylüyor. Dylan, Abu’nun yabancı ve kötü niyetli insanlara karşı son derece saldırgan olabileceğini, ancak ailesine karşı çok koruyucu ve sadık olduğunu ifade ediyor."

Etiketler: Türk malaklısı