Turgut Altınok kimdir?

Turgut Altınok Ankara'da siyasinin isimlerindendir. Keçiören belediye başkanlığı yapan Turgut Altınok'un siyasi hayatı araştırılmaktadır. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok biyografisi Turgut Altınok kimdir başlığıyla detaylandırılmıştır. Turgut Altınok kaç yaşında? Turgut Altınok nerelidir? sorularının yanıtları verilmiştir... İşte Turgut Altınok'un özgeçmişi...

Turgut Altınok kimdir?

Turgut Altınok Ankara siyasetinde etkin olarak yer alan isimdir. AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Turgut Altınok'un siyasi kariyeri araştırılıyor. Turgut Altınok kimdir? Turgut Altınok kaç yaşında? Turgut Altınok aslen nerelidir? sorularının cevapları da merak edilmektedir. Turgut Altınok hali hazırda Keçiören Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. Turgut Altınok siyasi hayatı ise Turgut Altınok kimdir biyografi içeriğimizle detaylandırılmıştır. İşte Turgut Altınok'un özgeçmişi...

Turgut Altınok kimdir?

Turgut Altınok, 1 Nisan 1962 yılında Ankara’nın Balâ ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulunda, ortaöğrenimini Keçiören Kalaba Lisesinde tamamladı. Yükseköğrenimini uluslararası hukuk alanında yapan Altınok, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesi için yürüttüğü çalışmalardan dolayı Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi ve Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi’nden "Profesör" payesi aldı.

Turgut Altınok kaç yaşında?

Turgut Altınok 1 Nisan 1962 doğumlu olup Ocak 2024 itibariyle 61 yaşındadır.

Turgut Altınok kaç yaşında?

Turgut Altınok'un siyasi hayatı

Turgut Altınok siyasi hayatına “Ülkü Ocakları’nda” başladı. 22 yaşındayken Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Keçiören İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Altınok, 24 yaşında MÇP Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı. 12 Eylül Darbesi’nden sonra 27 yaşında, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı oldu. 1994 yerel seçimlerinde MHP’den, 1999 yerel seçimlerinde ise Fazilet Partisi’nden Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Altınok, kuruluş aşamasında yer aldığı AK Parti’den 2004 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanı seçildi. 

29 Mart 2009 yerel seçimleri için aday oldu. Melih Gökçek ile girdiği büyükşehir belediye başkan adaylığı yarışını kaybetti. Altınok, partisinden gelen yeniden Keçiören Belediye Başkan Adaylığı teklifini de geri çevirerek aday olmadı.

28 Haziran 2013'te AK Parti'den istifa eden Turgut Altınok, 2014 yerel seçimleri için Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) Keçiören Belediye Başkanlığı'na aday oldu. Yüzde %30,3 ile seçimi ikinci sırada bitirdi. 

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanlığı için AK Parti'ye dönerek yeniden Keçiören Belediye Başkanlığı görevini üstlendi.

Turgut Altınok’un belediye başkanlığı dönemi

Turgut Altınok’un belediye başkanlığı dönemlerinde turizm merkezi haline gelen Keçiören, Kültür ve Turizm Bakanlığının yayın kataloğunda "Gezilecek Yerler" başlığı altında yer aldı. Özellikle pazar uygulamaları, üniversitelerde araştırma ve tez konusu oldu. 

Turgut Altınok’un belediye başkanlığı dönemi

Altınok’un Keçiören’e Atatürk Cumhuriyet Kulesi ve Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi başta olmak üzere Deniz Dünyası, Türkiye’nin ilk şehir merkezli teleferiği, Ankara Evi, Türk Büyükleri Anıtı, Orhun Yazıtları Anıtı, Estergon Türk Kültür Merkezi, Keçiören Saat Kulesi, Keçiören Doğal Yaşam Parkı, Kösrelik Göleti Mesire Alanı, Lavanta ve Gül Bahçesi Çekim Platosu, çeşmeler, sebiller, şelaleler, yürüyüş yolları, gül bahçeleri, örnek ve modern pazar yerleri, eğitim merkezleri, kütüphaneler, kreşler, 600’e yakın park-bahçe ve spor kompleksini kazandırdı.

Turgut Altınok evli mi?

Turgut Altınok, Süreyya Altınok ile evlidir ve iki kız, iki erkek olmak üzere dört çocuk babasıdır. Çocuklarının isimleri; Aybüke (d. 1982), Hacı Mehmet (d. 1984), Ayça (d. 1990) ve Fatih Furkan (d. 1997)

Turgut Altınok sosyal medya hesapları: 

Turgut Altınok X hesabı: https://twitter.com/turgutaltinok06

Turgut Altınok Facebook hesabı: https://www.facebook.com/turgutaltinok 

Turgut Altınok Instagram hesabı: https://www.instagram.com/turgutaltinok06/