Ticaret Bakanlığı liste fiyatı yasağı getirmiş: İkinci el otomobilde Satıcılar olmadık yöntemler buluyor

Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el satışları için geçtiğimiz günlerde getirmiş olduğu ikinci elde liste fiyatının üstünde satışa yasak getirilmişti. Ancak bu yasağa rağmen satıcılar birbirinden ilginç yeni yöntemi buldu. Detaylar haberimizde…

Ticaret Bakanlığı liste fiyatı yasağı getirmiş: İkinci el otomobilde Satıcılar olmadık yöntemler buluyor

Ticaret Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde getirmiş olduğu ikinci elde liste fiyatının üstünde satışa yasak getirilmesi sonrasında satıcılar, yeni yöntemi buldu

Olması gerekenin üzerinde fiyat isteyen kişiler, ceza yememek için ilana liste fiyatını yazıyor, detayların ise telefonda verileceği söylüyor.

Ticaret Bakanlığı liste fiyatı yasağı getirmiş: İkinci el otomobilde Satıcılar olmadık yöntemler buluyor - Resim : 1

Sıfır km ikinci el araç liste fiyatının üstünde satmak isteyen al-satçılar şimdi de verilen ilanlarda başka, telefonda başka fiyat verilmeye başlandı.

Yeni Şafak'taki habere göre; Türkiye’nin en büyük ikinci el otomobil satış sitesindeki bazı ilanlar oldukça dikkat çekiyor. Arabasını liste fiyatının üstünde satmak isteyen fırsatçıların ilanlarda biçtiği fiyatın göstermelik olduğu ortaya çıktı.

2023 model 6001 km bir otomobil ilanının açıklama kısmında “Ticaret Bakanlığı’nın aldığı karar gereği fiyatı liste fiyatındadır. Detaylar telefonda verilecektir. Araçta ekstralar vardır. Opsiyonlar ile liste fiyatı üstüne çıkmaktadır” ifadeleri yer alıyor. Yine 2023 model 6001 km bir diğer ilanda “aracın fiyatının güncel piyasa koşullarına göre değişebileceği” belirtiliyor. Başka bir ilanda ise aksesuar donanımının fiyata dahil olmadığı vurgulanıyor.

Ticaret Bakanlığı liste fiyatı yasağı getirmiş: İkinci el otomobilde Satıcılar olmadık yöntemler buluyor - Resim : 2
2023 yılı başında satın alınan bir otomobilin liste fiyatı, zaten kurdaki yükseliş ve enflasyon farkından dolayı 6 ay içinde birkaç kez yükseldi. 6001 km’den düşük ikinci el otomobillerin “liste fiyatının üstüne satılamayacağı” kuralında, satıcının otomobili aldığı tarihteki liste fiyatı değil, satmak istediği dönemki liste fiyatı baz alınıyor.