Temmuz Zammından Sonra Polis ve Bekçi Maaşları Ne Kadar Oldu? Zamlı Maaşlar Hesaplara Yattı Mı?

6 aylık enflasyon verisinin tamamlanması sonrasında duyurulan memur maaş zammından sonra polislerin ve bekçilerin güncel maaş tutarları merak konusu oldu. Meslekte olan veya ilerde bu mesleklerden birini icra etmek isteyen vatandaşlar, maaşları araştırmaya devam ediyorlar. İşte güncel tutarlar…

Temmuz Zammından Sonra Polis ve Bekçi Maaşları Ne Kadar Oldu? Zamlı Maaşlar Hesaplara Yattı Mı?

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri ile birlikte maaş zammı oranları belli olan polis ve bekçilerin güncel aylıkları, merak konusu oldu. Yapılan hesaplamalar neticesinde ilgili meslek gruplarında istihdam edilmiş olan kişilerin alacakları yeni maaşlar belli olurken, ilk zamlı maaşlar bayram öncesinde hesaplara yattı.

Memur Maaşlarına Ne Kadar Zam Yapıldı?

Memurlar da tıpkı emekli vatandaşlar gibi yılda iki kere maaş zammı alırlar. Yılın ilk 6 aylık ve ikinci 6 aylık periyotları olmak üzere sene de iki kere maaş zammı alan memurların, son açıklanan enflasyon verilerinden sonra yüzde kaç oranında zam aldıkları halen araştırılmaya devam ediliyor. Özellikle son zamanların en popüler mesleklerinden olan bekçilik için belirlenmiş olan güncel maaş tutarları vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yaptığı hesaplamalar sonucunda açıklanan haziran ayı enflasyonu ile birlikte, yılın ilk 6 aylık periyoduna ilişkin veriler tamamlanmış oldu. Bu kapsamda haziran ayı enflasyonunu yüzde 4,95 olarak açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu, 6 ay sonunda yapılan hesaplamalara göre memur maaşlarına yüzde 41,85 oranında zam yapılacağını bildirmiş oldu. Söz konusu zam oranında bekçiler ve polisler de nasiplerini aldı.

Bekçi Maaşları Ne Kadar Oldu 2022?

Temmuz Zammından Sonra Polis ve Bekçi Maaşları Ne Kadar Oldu? Zamlı Maaşlar Hesaplara Yattı Mı? - Resim : 1

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon oranları doğrultusunda temmuz ayında zamlı olarak maaş alacak olan bekçiler için güncel maaş tutarları şu şekilde açıklandı:

  • İlkokul mezunu bekçiler: 9 bin 269 TL 90 kuruş
  • Lise mezunu bekçiler: 9 bin 598 TL 99 kuruş
  •  Üniversite mezunu bekçiler: 10 bin 932 TL 38 kuruş

Polis Maaşları Ne Kadar Oldu?

Hem akademiden mezun olan hem de farklı lisans ve önlisans bölümlerinden mezun olan vatandaşları bünyesine dahil eden emniyet teşkilatı için Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon oranları neticesinde yüzde 41,85’lik bir maaş zammı duyuruldu. Açıklanan oranlardan sonra güncel polis maaşları şu şekilde hesaplandı:

  • Polis memuru: 13 bin 752 TL
  • Başkomiser: 15 bin 815 TL
Etiketler: polis, bekçi, maaş zammı