Temmuz Ayı Emeklilere Yaradı! Şubeye Gidene Karşılıksız 5.000 TL Verilecek!

Memur ve emekli vatandaşlar Temmuz ayı itibariyle maaş zamlarını aldı. En düşük emekli maaşının da yükseltilmesi ile birlikte emekli maaşlarında da artış yaşandı. Bu artış, bankaların emekli maaş müşterilerine sunduğu emekli nakit promosyon ödemelerine de yansıdı…

Temmuz Ayı Emeklilere Yaradı! Şubeye Gidene Karşılıksız 5.000 TL Verilecek!

Temmuz ayı emekli vatandaşlar için oldukça kazançlı bir ay oldu. Zira 4 Temmuz itibariyle TÜİK enflasyon verileri sonrası emekli maaş zamları belirlendi ve bunu takiben, Kurban Bayramı öncesinde tüm emekli vatandaşlara 1.100 TL bayram ikramiyesi ödemesi de yapıldı. Temmuz ayı itibariyle maaş zammını alan emekli vatandaşların en düşük aylıkları da 2.500 TL’den 3.500 TL’ye çıkarıldı. Emekli maaşlarında yaşanan artışlar sonrasında birçok banka, emekli promosyon nakit ödemelerini de güncelledi. Böylece birçok banka emeklilere 5.000 TL geri ödemesi nakit promosyonlarını başlattı.

Nakit Promosyonlarda Güncellemeler

Meclisteki Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sonucunda en düşük emekli maaşının 3.500 TL olmasına karar verildi. Bu karara kadar birçok banka, emeklilerin bir aylık net maaşlarına göre nakit promosyonlarda ortalama en fazla 2.750 TL ödeme yapıyordu. Ancak emekli maaşlarına yansıtılan zamlar sonrası emeklilere verilen nakit promosyon ödemelerinde de artışlar yaşandı. Emekli vatandaşlar, ilgili bankalara maaşlarını 3 yıl taahhüt ile taşıdıktan hemen sonraki 3 iş günü içerisinde geri ödemesiz nakit promosyonlarını alabilecek.

En Yüksek Promosyon Hangi Bankada?

Temmuz Ayı Emeklilere Yaradı! Şubeye Gidene Karşılıksız 5.000 TL Verilecek! - Resim : 1

Bankaların büyük bir kısmı emeklilere nakit promosyonlarda güncelleme uygularken, kamu bankaları bu güncellemeleri şimdilik uygulamadı. Böylece kamu bankalarında en yüksek emekli nakit promosyon ödemesi 750 TL tutarında bulunuyor. Öte yandan promosyon tutarlarını güncelleyen bankalardan biri olan Akbank ise 31 Temmuz 2022 tarihine kadar gelen emeklilere 3.500 TL’ye kadar nakit promosyon ödemesi yapıyor. Bir diğer yandan Denizbank ise emeklilere 1.750 TL’ye kadar nakit promosyon ödemesi veriyor.

İş Bankası’nda Nakit Promosyonlar

Güncellemeler sonrası emeklilere en yüksek nakit promosyon ödemesi yapan bankalardan biri haline gelen İş Bankası, 30 Eylül 2022 tarihine kadar emekli maaşını 3 yıl taahhüt ile İş Bankası’na taşıyan emeklilere en az 3.500 TL ve en fazla 5.000 TL nakit promosyon ödemesi yapıyor. Öte yandan İş Bankası, nakit promosyonlarda 4.250 TL tutarında da ödemeler gerçekleştiriyor.