Sürücüler dikkat! Bundan sonra araçlarda alkol güvenlik kilidi bulunacak! Resmi Gazete'de yayınlandı!

Trafikte güvenliğin sağlanması adına yapılan düzenlemelere bir yenisi daha eklendi. Bakanlık tarafından verilen yeni karar, Resmi Gazete’de yayınlandı. İşte ayrıntılar…

Sürücüler dikkat! Bundan sonra araçlarda alkol güvenlik kilidi bulunacak! Resmi Gazete'de yayınlandı!

Sene başından bu yana hem ekonomik alanda hem de diğer alanlarda yapılan yeni düzenlemeler ile gündelik hayatın daha yaşanılabilir ve daha güvenli olması sağlanmaya çalışılırken milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni bir düzenleme kararının daha alınmış olduğu bildirildi. Resmi Gazete’de yayınlanmış olan yeni kararın 2024 yılında yürürlüğe gireceği kesinleşirken yeni kararın ayrıntıları tüketiciler ile paylaşıldı.

Trafikte güvenliğin arttırılması amacı ile düzenlenmiş olan yeni kararın yeni nesil güvenlik sistemlerini içerdiği bilgisi kaydedildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanmış ve Resmi Gazete’de yayınlanmış olan yeni yönetmelik ile birlikte tüm araç türlerini kapsayan ciddi bir düzenlemeye adım atıldı.

MÜKERRER SAYIDA YAYINLANDI!

Sürücüler dikkat! Bundan sonra araçlarda alkol güvenlik kilidi bulunacak! Resmi Gazete'de yayınlandı! - Resim : 1

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın trafikte güvenliğin arttırılması amacı ile düzenlemiş olduğu yeni karar, “Motorlu Araçlar ve Römorkları ile Bunların Aksam, Sistem ve ayrı Teknik Ünitelerinin Tip Onayı ve Piyasa Gözetimi ve Denetimine İlişkin İdari Şartlar Hakkında Yönetmelik, Alkol Kilidi Kurulum Ön Hazırlığına İlişkin Motorlu Araçların Tip Onayı Hakkında Yönetmelik, Acil Durum Şeritte Tutma Sistemlerine İlişkin Motorlu Araçların Tip Onayı Hakkında Yönetmelik ile Sürücü Dalgınlık ve Dikkat Uyarı Sistemine İlişkin Motorlu Araçların Tip Onayı Hakkında Yönetmelik” içerikleri ile Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlanarak kamuoyu ile paylaşıldı.

2024 YILINDA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenleme kararının içeriği de belli oldu. Buna göre Alkol Kilidi Kurulum Ön Hazırlığı, Araçlarda Acil Durum Şeritte Tutma Sistemi, Sürücü Dalgınlık ve Dikkat Uyarı Sistemi kararların yeni nesil araçlar için zorunlu tutulduğu bildirildi. Otomobil, minibüs, otobüs, hafif ticari, kamyonet ve kamyon araç tipleri için yeni kararın AB ile eş zamanlı olarak üretilecek olan aksam, araç ya da diğer teknik üniteler için 7 Temmuz 2024 tarihi itibari ile uygulamaya gireceği belirtildi.  Bu kararlar ile birlikte can ve mal güvenliğinin arttırılması hedeflenecek.