SSK ve Bağkur Emeklisi Temmuz Maaş Zammı Ne Kadar Olacak? En Düşük Emekli Aylığı Belli Oldu!

SSK ve Bağkur Temmuz ayı emekli maaş zammı için son günler. 4 Temmuz'da açıklanacak Haziran enflasyon verisi sonrasında net olarak zam oranı belli olacak. Beklenti ne durumda? En düşük ve en yüksek emekli aylığı ne kadar olacak? Detaylar haberimizde…

SSK ve Bağkur Emeklisi Temmuz Maaş Zammı Ne Kadar Olacak? En Düşük Emekli Aylığı Belli Oldu!

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bu haberde. Yılın ikinci zammı için tahminler sürüyor. 5 aylık enflasyon verisi ise %35'i gösteriyor. Haziran ayı enflasyon verisi eklendikten sonra net zam oranı belli olacak. Ancak şu an %40 seviyesi öngörülüyor. Temmuz ayında yalnızca emekliler değil memurlara yönelik de zam uygulanacak.

Temmuz Ayı Zamlı Maaşlar Ne Kadar Olacak?

TÜİK, 4 Temmuz Pazartesi günü enflasyon verisini net bir şekilde açıklayacak. En düşük ve en yüksek emekli aylığı netleşecek. Tahminlere göre en düşük emekli aylığının 3 bin 500 TL olması bekleniyor. Elde edilen 5 aylık enflasyon verisi sürecinde emekli maaşlarına ek 1500 TL üzerinde bir rakam ortaya çıkıyor.

Yılın İlk 5 Ayı için Veriler Netleşti!

SSK ve Bağkur Emeklisi Temmuz Maaş Zammı Ne Kadar Olacak? En Düşük Emekli Aylığı Belli Oldu! - Resim : 1

TÜİK yılın ilk 5 ayına yönelik enflasyon verisini paylaştı. %35.64 oranı net bir şekilde oluştu. Haziran ayı için enflasyon beklentisi ise %3.77. Bu durumda 6 aylık enflasyon verisi %39,41'i buluyor. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen yılın 2. enflasyon oranlarına refah payının da eklenip eklenmeyeceği konusunda merak oluştu.

Temmuz Ayı SSK, Bağkur Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?

Tahmini 6 aylık enflasyon verisi üzerinden hesaplamalarda başladı. 2000 yılı öncesinde emekli olanlar için 3 bin 292 TL olan maaş 4 bin 589 TL'ye yükseliyor.

En düşük emekli maaşı 2500 TL'den 3.485 TL'ye ulaşıyor.

En Düşük Emekli Aylığı Belli Oldu!

Emekli maaşı taban tutarına yönelik yeni bir gelişme yaşandı. Meclis Plan Bütçe Komisyonu görüşmeleri doğrultusunda bu değişiklik belirlendi. En düşük emekli aylığı 2500 TL’ydi. Yapılan görüşmelerle en düşük emekli maaşının 3.500 TL olmasına karar verildi. En çok merak edilen konu bu tutardan kimlerin yararlanabileceği, ilk defa emekli olacak olanlar için süreç nasıl işleyecek sorusu oldu. İlk defa emekli olacak olanların işlemleri tamamlandıysa ilk maaşları Temmuz ayı içerisinde zamlı olarak yatacak.