Sosyal Güvenlik Kurumu Kadınlara Seslendi: Doğumdan Sonra En Az 13 Bin TL Alacaksınız!

Ülkemizin en önemli kamu kurumlarından birisi olan ve birçok kategori altında hizmet sunan Sosyal Güvenlik Kurumu, doğum yapan veya yapacak olan kadın vatandaşlara ödeme hizmeti sunulacağını bildirdi. İşte Sosyal Güvenlik Kurumu’nun doğum parası hizmetine ilişkin ayrıntılar…

Sosyal Güvenlik Kurumu Kadınlara Seslendi: Doğumdan Sonra En Az 13 Bin TL Alacaksınız!

Sosyal Güvenlik Kurumu pek çok kişi tarafından yalnızca emekli maaş ödemeleri ve diğer hak sahipliği ile ilgili hizmet sunan bir kurum olarak biliniyor olsa da kamu kurumunun görevi çok farklı kategorileri kapsamaktadır. Avrupa Birliği ile iş birliği halinde olan kamu kurumu, özellikle kadınlar için istihdam projeleri geliştirirken birçok farklı kategori altında da çeşitli ödeme hizmetleri sunmaktadır.

Genel olarak sigortalı çalışanlar için hizmet geliştiren Sosyal Güvenlik Kurumu, bu kapsamda sigortalı işinde güncel olarak çalışmaya devam ederken hamile kalan ve çalışma hayatı dahilinde doğum yapacak olan kadın vatandaşlar için de ödeme hizmeti sunmaktadır. Bu ödeme hizmetinden yararlanmak için belirli şartların sağlanıyor olması gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Doğum Parası Ödemesi 2022

Geliştirdiği projeler ve sunduğu ödeme hizmetleri sayesinde ülke sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeyi başaran kamu kurumlarından birisi olan Sosyal Güvenlik Kurumu, yeni dönemde de hizmet kapsamını genişletmeye ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda doğum yapan veya yapacak olan kadın vatandaşlar için de bir duyuru yayınlayan kamu kurumu, ilgili şartları sağlayan tüm vatandaşların doğum parası hizmetinden yararlanabileceklerini bildirdi.

Kimler Doğum Parası Alabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu Kadınlara Seslendi: Doğumdan Sonra En Az 13 Bin TL Alacaksınız! - Resim : 1

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilmiş olan doğum parası hizmeti, birçok kadın vatandaş tarafından sıklık ile araştırılmaktadır. Kurum, ilgili ödeme hizmetinden yararlanılabilmesi için şu şartların sağlanmasını istemektedir:

  •          Doğum izninden önce işten ayrılmamış olmak
  •          Doğum izni için işi bırakmamış olmak
  •          Son bir yıl içerisinde en az 90 günlük prim ödemesinin yatırılmış olması
  •          Doğum raporu kapsamında verilen izin süresi dahilinde işe dönmemek

Doğum Parası Ne Kadar?

Sosyal Güvenlik Kurumu, doğum parası ödemelerini kişinin aldığı maaş tutarlarına göre hesaplamaktadır. Brüt ücretlere göre ödenen doğum paraları şu şekildedir:

  •          5.500 TL brüt maaşa: 13.689 TL
  •          6.000 TL brüt maaşa: 14.933 TL
  •          7.000 TL brüt maaşa: 17.422 TL
  •          8.000 TL brüt maaşa: 19.911 TL
  •          9.000 TL brüt maaşa: 22.400 TL
  •          10.000 TL brüt maaşa: 24.889 TL
Etiketler: doğum parası