Soğuk hava dalgası Türkiye’yi etkisi altına alıyor! İstanbul’da kar bekleniyor! Kara kış kapıya dayandı..

Türkiye, sıcak yaz mevsiminden sonra soğuk havanın etkisine girmeye hazırlanıyor. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, soğuk hava dalgasının Türkiye’nin kuzeyini pazartesi sabahından itibaren etkileyeceğini ve İstanbul’da kar yağışının da görülebileceğini duyurdu. Detaylar haberimizde...

Soğuk hava dalgası Türkiye’yi etkisi altına alıyor! İstanbul’da kar bekleniyor! Kara kış kapıya dayandı..

Türkiye, son zamanlarda yaşadığı sıcak yaz mevsiminin ardından soğuk havanın etkisine girmeye hazırlanıyor. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, soğuk hava dalgasının Türkiye’nin kuzeyini (İstanbul dahil) pazartesi sabahından itibaren etkileyeceğini ve kar yağışının da görülebileceğini duyurdu.

 

Soğuk Hava Dalgası Nereden Geliyor?

Ökten, soğuk havanın Sibirya üzerinden gelerek Türkiye’ye ulaşacağını belirtti. Bu soğuk hava dalgasının Mart ayında 35 yıldan bu yana görülmeyen bir soğukluk oluşturacağı söyleniyor. Bazı illerde sıcaklıkların 15-18 derece birden düşeceği tahmin ediliyor.

İstanbul’da Kar Ne Zaman Yağacak?

Ökten, İstanbul’da kar yağışının perşembe-pazartesi arasında görülebileceğini ve 1987’den sonra en iddialı kar fırtınasının yaşanabileceğini ifade etti. Ökten, İstanbullulara pencereleri açık bırakmamalarını ve üşümeye hazırlanmalarını tavsiye etti.

Soğuk Hava Dalgası Türkiye’yi Nasıl Etkileyecek?

Soğuk hava dalgasının Türkiye’nin tamamını etkilemesi bekleniyor. Bazı bölgelerde kar yağışı, buzlanma, don ve tipi gibi olumsuz hava koşulları meydana gelebilir. Bu nedenle vatandaşların trafikte dikkatli olmaları, ısınma ihtiyaçlarını karşılamaları ve sağlık sorunlarına karşı önlem almaları gerekiyor.

Soğuk hava dalgası Türkiye’yi etkisi altına alıyor! İstanbul’da kar bekleniyor! Kara kış kapıya dayandı.. - Resim : 2

Soğuk hava dalgası ne zaman bitecek?

Soğuk hava dalgasının önümüzdeki hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Ancak bazı bölgelerde kar kalıntıları ve soğuk hava etkisini sürdürebilir.

Soğuk hava dalgası neden oluyor?

Soğuk hava dalgası, kutup bölgelerindeki soğuk havanın jet akımı ile birlikte orta enlemlere doğru ilerlemesi sonucu oluşuyor. Küresel ısınma nedeniyle kutuplardaki buzullar eridiği için bu soğuk hava dalgalarının sıklığı ve şiddeti artabiliyor.

Soğuk hava dalgası nasıl önlenir?

Soğuk hava dalgasının önlenmesi mümkün değildir. Ancak küresel ısınmanın etkilerini azaltmak için fosil yakıt kullanımını azaltmak, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek, enerji tasarrufu yapmak ve sera gazı emisyonlarını azaltmak gibi çevre dostu davranışlar sergilemek gerekiyor.