Selçuk Geçer’den bomba dolar ifşası Her şey planmış: Dolar 3 lira olacak...

Dolar daha yükselir mi? Selçuk Geçer, "Hiç lafı uzatmayalım..." ifadesiyle yeni bir yazısını paylaştı. Zam dalgası hakkında konuşan uzman isim seçim öncesi ve seçim sonrasını değerlendirdi. Peki dolar daha yükselecek mi? Dolar tahminleri ve yorumları haberimizde.

Selçuk Geçer’den bomba dolar ifşası Her şey planmış: Dolar 3 lira olacak...

Ülkemizde yaşanan zam fırtınasına dair açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer, lafı uzatmayacağını belirterek direkt konuya girdi. Zam dalgasında "daha yeni başladı" ifadelerini daha öncesinde belirten uzman isim tahminlerinde bir kez daha yanılmadı. KDV oranlarında yapılan ilk dalga zammın sonrasında gece yarısı ile yeni zamlar geldiğini ifade etti. İşte Selçuk Geçer'in dolar yorumu ve dolar tahmini

DOLAR 3 TL OLACAK DİYENLERE

Doğalgazın ücretsiz olduğu zamanlara dikkat çeken Geçer, bedava olduğu zamanların kısa sürdüğünü açıkladı. Selçuk Geçer, "Dolar 3 lira olmazsa yüzüme tükürün" diyenlere seslendi. Bu iddialarda bulunanların buharlaştığını vurgulayan uzman isim zamlardan bahsetti.

Selçuk Geçer’den bomba dolar ifşası Her şey planmış: Dolar 3 lira olacak... - Resim : 1 

SELÇUK GEÇER'DEN ZAM AÇIKLAMASI

Son günlerde gelen zamları bir bir sıralayan uzman isim ikinci dalgada neler olduğunu açıkladı. Selçuk Geçer'in açıklamalarına göre ikinci dalgada;

Doğalgazın ÖTV'si yüzde 224 oranında arttı,
Benzin ÖTV'si yüzde 198 oranında arttı,
Motorinin ÖTV'si yüzde 243 oranında yükseldi.

Doğalgazın zam öncesinde metreküp fiyatı 0,023 TL olurken, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı sonrasında yaklaşık olarak 3 katına yükseldi. Zam sonrasında 0,0747 TL'ye yükselen doğalgaz ücreti gündemde yer aldı. Sıfırlar ile kafa karıştırması durumunda 23 birim olan vergi miktarının 77 birime yükseldiği Selçuk Geçer tarafından açıklandı.

Benzin fiyatlarındaki ÖTV artışı sonrasında 28 TL'den 34 TL'ye yükseldi. Motorin fiyatlarındaki ÖTV artışı sonrasında ise 26 TL'den 32 TL'ye yükseliş sağladı.

 

Selçuk Geçer’den bomba dolar ifşası Her şey planmış: Dolar 3 lira olacak... - Resim : 3

HEP 50 LİRALIK ALANLARA SESLENDİ

Zam ile birlikte alay geçen 50 liralık alanlara seslenen Selçuk Geçer, belirtilen fiyata bir buçuk litre akaryakıt ettiğini belirtti. Selçuk Geçer açıklamaların devamında, "Anlayacağınız seçim öncesinde yediğimiz hurmalar, bugün bizi tırmalıyor." ifadelerine yer verdi.

Seçim öncesinde 19,40 TL olan motorin fiyatlarının 33,18 TL'ye yükseldiğini, seçim öncesi 19,81 TL olan benzinin günümüzde 34,91 TL'ye yükseldiğini ifade etti.