Seçil Erzan davasında Denizbank ile Rezan Epözdemir arasında düello: Onu bitireceğim

Denizbank, eski çalışanı Seçil Erzan davasında, bazı futbolcuların avukatı olan Rezan Epözdemir hakkında baroya ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Bu gelişme sonrası Rezan Epözdemir, "Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, müvekkilim vasıtasıyla onu bitireceğim diye haber gönderdi" açıklamasında bulundu.

Seçil Erzan davasında Denizbank ile Rezan Epözdemir arasında düello: Onu bitireceğim

Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu toplam 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan bankacı Seçil Erzan hakkındaki dava sürerken avukat Rezan Epözdemir ile Denizbank arasında kavga çıktı. 

Davada futbolcuların bir kısmının avukatı olan Rezan Epözdemir'in katıldığı bir canlı yayındaki sözleri Denizbank'ı harekete geçirdi. Banka yaptığı yazılı açıklamayla Rezan Epözdemir hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.

Baroya şikayette, savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır

Denizbank'ın açıklamasında, "Hedefe giden her yolu mubah kabul eden, ilgisi olmadığını bildiği kağıt parçalarıyla televizyon kanallarını dolaşan, DenizBank ismini karalayarak medya üzerinden algı operasyonu yapmak ve popülarite kazanmak amacıyla hareket eden bu kişiyle ilgili, önceki dönemde olduğu üzere mesnetsiz ve gerçekleri çarpıtan açıklamaları ve söz konusu tekzip metnine konu olan ifadelerinden hareketle, mensubu olduğu baroya şikayette ve Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulunulacaktır." denildi.

"Dosyadan çekilmem ile ilgili baskı uygulamıştır"

Denizbank'ın suç duyurusu açıklamasına X hesabından yanıt veren Avukat Rezan Epözdemir "Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, 'Turizmci olan bir müvekkilim vasıtasıyla onu bitireceğim' diye haber yolladı. İş dünyasından kıramayacağım çok önemli isimlere rica ederek dosyadan çekilmem ile ilgili baskı uygulamıştır." ifadelerini kullandı. 

Epözdemir paylaşımlarında şunları yazdı:

"Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, turizmci olan bir müvekkilim vasıtasıyla onu bitireceğim, ona soruşturma açtıracağım şeklinde tarafıma haber yollamıştır. Muhalif medyada kredi ve ticari iliski içerisinde olduğu ve maaşının anılan banka üzerinden alan bazı basın ve yayın organlarının patronlarını arayarak beni yayınlara çıkarmamak ve Denizbank lehine haberler yaptırmak için baskı uygulamıştır. İş dünyasından kıramayacağım çok önemli isimlere rica ederek, dosyadan çekilmem ile ilgili baskı uygulamıştır. Bunlara ilişkin kayıt, belge ve bilgiler mevcuttur.

Müvekkillerim ve konuya vakıf olanlar da bütün detayları bilmektedir. Son tahlilde, yarınki duruşma öncesi yapılan açıklama, tarafıma uygulanan sansür ve baskıların yegane amacı, dosyadan çekilmem için psikolojik baskı uygulamak ve kamuoyunu manipüle etmektir. Bu gibi açıklamalar ve baskılar, daha önce kamuoyuna malolmuş bir çok dosyada mağdur aile vekilliği yapmış olan ve bunlarla karşılaşmış olan tarafımda hiç bir etki yaratmayacağı gibi, hukuki sürecin tamamlanması, olayda sorumluluğu olan tüm faillerin hukuken hesap vermesi ve adaletin tecellisi ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için hukuken mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bu açıklama ve yapılan başvurulara ilişkin Denizbank yetkilileri hakkında tarafımca TCK m. 267 uyarınca iftira ve TCK m. 1251//2/4 uyarınca Hakaret suçundan ötürü şikayet ikame edilecek ve gerekli hukuki yollara başvurulacaktır. Gereği kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunulur. Bir kısım Müştekiler Vekili Av. Dr. Rezan Epözdemir"