Şamil Tayyar da AK Partili Vekillerin Meclis'teki Mangal Partisine Ateş Püskürdü

2024 bütçe görüşmelerinin devam ettiği TBMM'de mangal partisi yapan AK Partili milletvekillerinin tavrı sosyal medyada tepki çekti. AK Partili Şamil Tayyar da duruma tepki gösterdi. Tayyar, “Hatayı kabullenip empati yapmak daha doğru olmaz mı? Bir küçük özür…” diye yazdı.

Şamil Tayyar da AK Partili Vekillerin Meclis'teki Mangal Partisine Ateş Püskürdü

TBMM’de bütçe görüşmeleri sürerken AK Partili milletvekillerinin Meclis bahçesinde mangal partisi organizasyonu yapması tepkilere neden oldu. Tepki gösterenler arasında AK Parti Eski Milletvekili Şamil Tayyar da yer aldı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman dün TBMM’de mangalda ciğer partisi düzenledi.

“Gazi Meclisimiz bugün kadim şehrimiz Diyarbakır koktu…” başlıklı bir paylaşım yapan AK Partili Ataman, “TBMM'de 2024 yılı bütçe görüşmelerimiz devam ederken, Gazi meclisinde bulunan tüm milletvekillerine, meclis çalışanlarına ve misafirlere Diyarbakır’ımızın coğrafi işaret tescilli lezzetlerinden ciğer, meftune, kadayıf ve meyan kökü şerbeti ikramında bulunduk.” ifadelerini kullandı.

AK Parti milletvekillerinin mangal partisi sosyal medyada eleştirildi.

Şamil Tayyar'dan Vekillerin Mangal Partisine Tepki

Tepki gösterenler arasında AK Parti Gaziantep Eski Milletvekili Şamil Tayyar da yer aldı.

Sosyal medya platformu X hesabından bir paylaşım yapan Şamil Tayyar, “İyi niyetle yola çıkılsa da istenmeyen sonuçlar doğmuşsa… İzleyenin ruhu incinmiş boğazı düğümlenmişse… Niyeti izaha çalışmak ne çare… Hatayı kabullenip empati yapmak daha doğru olmaz mı? Bir küçük özür…” diye yazdı.

Suna Kepolu Ataman Gönderisinin Yanıtlarını Kapattı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, mangal partisi paylaşımına gelen yüzlerce yanıtı gizlerken, bir süre sonra da gönderiyi tamamen yanıtlara kapatması dikkatlerden kaçmadı.

Ataman’ın paylaşımının altına yazılan tepkilerin bazıları şöyle:

- “Bugün Tokat’ta bir seyyar satıcı kendini yakmış… Afiyet olsun!”

- “Milleti açlık sınırına mahkum eden zihniyet; Ak Partili vekiller Milletin Meclisinde mangal keyfindeler! Yiyin efendiler yiyin! Aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yiyin!”

- “Sayın vekil, bunu silin ve daha fazla bizi utandırmayın, unutalım. Yalnız,Bu millete bir de özür borcunuz var.”

- “Muhteşem bir iş yapmışsınız kutluyorum tarihe geçer bu başarınız… Bu ülkede bırakın sizin yediğiniz o etleri evinin kirasını ödeyemediği için sokağa atılan mahkemelik olan yüz binlerce insan var… Beceriksizliğiniz yüzünden tarihin en ağır ekonomik krizlerinden biriyle uğraşırken ucuza gelsin diye pazarın kapanmasını bekleyen insanlar var çürük meyve sebze almak için… Şu anda birkaç yüz kilometre ötemiz de bırakın ciğerleri şişleri kebapları ilaç bulamadığı için ölen bebekler var… Bir de siz varsınız Sözde bizim seçip meclise gönderip sebirttiğimiz sonra da dönüp bizle alay eden… Bu ülkenin çok acil erken seçime ihtiyacı varmış yazıklar olsun yuh olsun Haram Olsun…”

- “Millet 7.500 TL ile ev geçindirmeye çalışıyor. Çocuğuna bir çikolata almak İçin bile oturup hesap yapıyor. Beslenme çantasına ne koyacak diye kara kara düşünüyorken şunların milletin gözüne gözüne sokacak şekilde yayınladıkları şova bakın.”