Safir dizisi tuttu mu beğenildi mi? Safir dizisi reyting ve yorumları

ATV’nin yeni sezon dizilerinden biri olan Safir, ilk bölümüyle 4 Eylül Pazartesi akşamı ekrana geldi. Kapadokya’nın ileri gelen ailelerinden Gülsoylar’ın oğlu Ateş’in Amerika’dan dönüşüyle başlayan dramatik hikayeyi anlatan dizinin reytingleri ve izleyici yorumları merak ediliyor. İşte Safir dizisi hakkında bilmeniz gerekenler.

Safir dizisi tuttu mu beğenildi mi? Safir dizisi reyting ve yorumları

Safir dizisinin reytingleri, Total grubunda 5. sırada, AB grubunda 6. sırada ve ABC1 grubunda 7. sırada yer aldı. Dizinin izlenme oranları ise Total grubunda %5.06, AB grubunda %4.69 ve ABC1 grubunda %4.51 olarak açıklandı. Safir dizisi, ATV’nin en çok izlenen ikinci dizisi oldu.

SAFİR DİZİSİ YORUMLARI

Safir dizisinin izleyici yorumları ise genel olarak olumlu yönde oldu. Dizinin oyuncu performansları, senaryosu, çekim kalitesi ve Kapadokya’nın güzellikleri izleyiciler tarafından beğenildi. Özellikle başrol oyuncuları İlhan Şen (Ateş) ve Özge Yağız (Feraye) arasındaki uyum ve kimya dikkat çekti. Dizinin sosyal medyada da ilgi gördüğü ve #Safir etiketinin Twitter’da trend topic olduğu görüldü.

*Kusura bakmayın ama sümsük bir kız adamı istedi diye bütün hikayenin bunun üstüne kurulması saçma ve amaçsız. Neymiş hizmetçi koskoca adamları tehdit ediyor ahahaha #Safir Ana hikayemiz bu mu ? asdasd

Safir dizisi tuttu mu beğenildi mi? Safir dizisi reyting ve yorumları - Resim : 1

*Can Bartu Aslan'ın performansı çok gelişmiş. Sahnenin duygusunu çok güzel verdiler Burak Berkay Akgül ile birlikte #Safir

Safir dizisi tuttu mu beğenildi mi? Safir dizisi reyting ve yorumları - Resim : 2

* O kadar tatlı anne oğul olmuşlar ki, sahiden kandan candan. Gülfem'in hastalığını bildiği için dönmüş Ateş. #İpekTuzcuoğlu • #İlhanŞen | #Safir

Safir dizisi tuttu mu beğenildi mi? Safir dizisi reyting ve yorumları - Resim : 3

* Ah Yaman'ım kardeşi için Feraye'den çocukluk aşkından vazgeçmek zorunda kaldı. #Safir

* "Ben düşüncemde bile aldatmadım ferayeyı" Ama yaman sen böyle yaparsan biz sana nasıl kızcağız ki #Safir

SAFİR DİZİSİNİN KONUSU NE?

Safir dizisinin konusu ise şöyle: Kapadokya’nın ileri gelen ailelerinden Gülsoylar’ın büyük oğulları Ateş, babasını küçük yaşta trafik kazasında kaybettikten sonra, dedesi Ömer’in ezici otoritesine boyun eğmeyerek evden ayrılıp okumak üzere Amerika’ya gitmiş ve şimdi, uzun yılların ardından, annesi Gülfem’in isteği üzerine erkek kardeşleri Yaman ve Okan ile beraber dedesinden aile şirketlerini devralmak üzere evine geri dönmüştür. Ateş, Yaman ve Okan için artık birlik olmak vaktidir. Kardeşlerin ortancası Yaman, Gülsoylar’ın yanında çalışan Muhsin Yılmaz’ın kızı Feraye ile sevgilidir. Feraye annesini küçük yaşta kaybetmiş; babası Muhsin, abisi Çetin, yengesi Nesrin, yeğeni Eren, üvey annesi Cemile ve onun kızı Aleyna ile birlikte yaşayan, üniversite son sınıf öğrencisi, umut dolu, genç ve güzel bir kızdır. Daha küçük bir çocukken annesi Gülfem’den aile yadigari Safir yüzüğü gizlice alarak Feraye’ye evlenme teklifi eden Yaman, ağabeyi Ateş’in dönüşüyle, bu ilişkiyi resmiyete dökmek için daha fazla beklememeye karar verir. Fakat Feraye’nin doğum günü gecesinde yaşanan bir trajedi, Yaman’ın kardeşi Okan’la başına gelen felaket, tehlikelerle dolu bir açmaza dönüşerek hem Yaman’ın planlarını hem herkesin hayatını alt üst eder.

Safir dizisinin oyuncu kadrosunda ise İlhan Şen (Ateş), Özge Yağız (Feraye), Burak Berkay Akgül (Yaman), İpek Tuzcuoğlu (Gülfem), Erkan Bektaş (Vural), Müfit Kayacan (Ömer), Nur Yazar (Cemile), Can Bartu Arslan (Okan), Gizem Sevim (Aleyna), Münir Can Cindoruk (Çetin), Serdar Bordanacı (Eren), Sevda Baş (Nesrin), Selin Işık (Şahinde) ve Efe Taşdelen (Tahir) gibi isimler yer alıyor.

Safir dizisi her Pazartesi saat 20.00’da ATV’de izleyicilerle buluşuyor.

Haber için kısa sorular ve cevaplar:

Safir dizisi reytingleri nasıl? 

Safir dizisi reytingleri, Total grubunda 5. sırada, AB grubunda 6. sırada ve ABC1 grubunda 7. sırada yer aldı.

Safir dizisi izleyicilerden olumlu yorumlar aldı mı?

Safir dizisi izleyicilerden olumlu yorumlar aldı. Dizinin oyuncu performansları, senaryosu, çekim kalitesi ve Kapadokya’nın güzellikleri izleyiciler tarafından beğenildi.

Safir dizisi oyuncuları kimlerdir?

Safir dizisi oyuncuları İlhan Şen, Özge Yağız, Burak Berkay Akgül, İpek Tuzcuoğlu, Erkan Bektaş, Müfit Kayacan, Nur Yazar, Can Bartu Arslan, Gizem Sevim, Münir Can Cindoruk, Serdar Bordanacı, Sevda Baş, Selin Işık ve Efe Taşdelen’dir.