Rekabet Kurumu zincir marketlere kötü haber verdi üçüncü soruşturma gelebilir

Aralarında Migros, BİM, A101, Şok ve Migros'un yer aldığı 5 zincir market Rekabet Kurumu tarafından soruşturma kapsamına alınmıştı. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle zincir marketlere kötü haberi verdi ikinci soruşturma sonrası 3. soruşturma iddiaları gündeme geldi.

Rekabet Kurumu zincir marketlere kötü haber verdi üçüncü soruşturma gelebilir

Ekonomik olarak zorlu günler geçiren vatandaşlar marketlerdeki fiyatların bir anda katlanarak artması ile şok yaşamış, farklı marketlerde aynı ürünlerin fiyatlarının birbirine son derece yakın tutulması tepki çekmişti. Zincir Marketlerin birbirleri ile anlaşmalı olarak fiyat belirledikleri, fiyatları bilerek aynı uyguladıkları ve rekabet kurallarını ihlal ettikleri iddia edilmişti. 

İddialar üzerine Rekabet Kurumu Türkiye'nin en büyük zincir mağazaları arasında yer alan Şok, Migros, BİM, A101 ve Carrefour'un aralarında yer aldığı 5 zincir market hakkında soruşturma açılmasına karar vermişti. Yürütülen süreç hakkında açıklama yapan Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle önemli açıklamalarda bulunurken 3. soruşturmanın açılabileceğine işaret etti. 

REKABET KURUMU ZİNCİR MARKET SORUŞTURMASI: ÜÇÜNCÜ SORUŞTURMA AÇILACAK MI?

Zincir marketlere soruşturma konusunda son durum hakkında açıklama yapan Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle "5 ve 6 Aralık'ta ikinci soruşturmanın sözlü savunmalarını yapacağız. Orada 20'ye yakın teşebbüs var. İddialarla ilgili sözlü savunmayı alacağız. Aralık ayı içinde nihai kararı vermiş olacağız. Belki üçüncü bir soruşturma da gelebilir" diyerek 3. dalga soruşturmanın olabileceğini söyledi. 

Rekabet Kurumu zincir marketlere kötü haber verdi üçüncü soruşturma gelebilir - Resim : 1

Ticaret Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını cevaplayan Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle tütün piyasalarını da takip ettiklerini belirterek "Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu varken verilmiş bir karar var. Ona göre yapıyorlar alımlarını ancak buna rağmen kendi aralarında bir uyumlu eylem, bir pazar paylaşımı varsa bu bizim alanımıza girer ve denetimlerimizi yaparız ancak bu konuda bize herhangi bir şikayet şu ana kadar ulaşmış değil" diyerek bir şikayet almadıklarını söyledi. 

Etiketler: gündem