Petroldeki dalgalanma, akaryakıt piyasasını vurdu! Bugün brent 5 dolar birden arttı! İşte 11 Kasım güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları…

Sürekli olarak zam ya da indirim ile buluşması nedeniyle sık sık vatandaşların son durumu merak ettiği akaryakıt ürünlerinin fiyatlarında bugün yeni bir gelişme daha yaşandı.

Petroldeki dalgalanma, akaryakıt piyasasını vurdu! Bugün brent 5 dolar birden arttı! İşte 11 Kasım güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları…

Son zamanlarda bir aşağı bir yukarı yönlü harekete geçmesi nedeniyle bir türlü istikrar sağlayamamış olan brent tipi petrolün varil fiyatları, aynı şekilde akaryakıt fiyatlarında da bir hareketliliğin yaşanmasına neden oldu. Son olarak yeniden 90 dolar bandına kadar gerilemiş olan brent tipi petrolün varil fiyatları, bugün itibariyle yeniden 95 dolara çıktı. Yaşanan bu artış sonrası vatandaşların gözleri akaryakıt istasyonlarının tabelalarına çevrilirken, sektör kaynaklarının ne diyeceği de merak konusu oldu.

Bir süredir devam eden Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın çıktılarından biri olan enerji krizi, etkilerini somut bir şekilde göstermeye başlamasının yanı sıra hem brent tipi petrol de hem de ham petrolde bir türlü fiyat istikrarının yakalanamamasına neden oldu. Önümüzdeki kış itibariyle fiyatlarının düşmesi beklenen brent tipi petrolün varil fiyatlarından etkilenen akaryakıt ürünleri ise, bugün için herhangi bir değişiklik yaşamadı.

AKARYAKIT FİYATLARINDA GÖZLER SEKTÖR KAYNAKLARINA ÇEVRİLDİ

Brent tipi petrolün varil fiyatlarında yaşanan değişikliklerin ardından son zammı 31 Ekim’i 1 Kasım’a bağlayan gece almış olan benzin ve benzin bazlı akaryakıt ürünlerinin fiyatları 71 kuruş artış göstermişti. Bu zamdan sonra bir kez daha zam ile buluşan benzin ve benzin bazlı akaryakıt fiyatlarına son zam 4 Kasım 2022 Cuma gününden itibaren geçerli olmak kaydıyla geldi.

Geçtiğimiz haftayı zamlı bir şekilde kapatmış olan benzin ve benzin bazlı akaryakıt ürünlerinin litresine bu kez 1 lira 31 kuruşluk bir zam geldi. Üstelik son zamdan etkilenen tek akaryakıt ürünü de benzin olmadı. Litre başına 49 kuruş zam alan LPG, uzunca süreden sonra zamlandı. Motorin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik yaşanmadı. Tüm bu hareketliliğin ardından vatandaşların gözü kulağı sektör kaynaklarına çevrilmişken, sektör kaynakları bugün için herhangi bir zam ya da indirim sinyali vermedi.

BÜYÜKŞEHİRLERDE BENZİN, MOTORİN VE LPG FİYATI DEĞİŞMEDİ

Petroldeki dalgalanma, akaryakıt piyasasını vurdu! Bugün brent 5 dolar birden arttı! İşte 11 Kasım güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları… - Resim : 1

Brent tipi petrolün varil fiyatında yaşanan hareketliliğin ardından sürücülerin gözleri akaryakıt tabelalarına çevrildi. Herhangi bir değişiklik yaşanmadığı görülen benzin, motorin ve otogaz fiyatları bugün de son zamdan sonraki halini korudu. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir benzin, motorin ve LPG fiyatları:

İSTANBUL (ANADOLU)

  • Benzin: 22,69 TL/LT

  • Motorin (Mazot): 26,4 TL/LT

  • LPG (Otogaz): 10,54 TL/LT

İSTANBUL (AVRUPA)

  • Benzin: 22,68 TL/LT

  • Motorin (Mazot): 26,38 TL/LT

  • LPG (Otogaz): 10,8 TL/LT

ANKARA

  • Benzin: 22,83 TL/LT

  • Motorin (Mazot): 26,51 TL/LT

  • LPG (Otogaz): 10,79 TL/LT

İZMİR

  • Benzin: 22,84 TL/LT

  • Motorin (Mazot): 26,54 TL/LT

  • LPG (Otogaz): 10,54 TL/LT