Öğrenciler Redmi marka telefonları kaç paraya alabilecek? Vergisiz alınacak telefon modelleri

2023 Genel Seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilere vergisiz cep telefonu müjdesi vermişti. O günden bu yana öğrenciler vergisiz cep telefonu satışı hakkında gelecek haberlere kilitlendi. Fakat vergisiz telefon almanın şartları var. Sadece Türkiye'de üretilen ve belirtli fiyat aralığında olan telefonlar alınacak. Peki vergisiz alınacak telefonlardan biri olan Redmi telefon modelleri ve fiyatları kaç para?

Öğrenciler Redmi marka telefonları kaç paraya alabilecek? Vergisiz alınacak telefon modelleri

Vergisiz cep telefonu alma konusu hakkında öğrenciler her yeni detayı ilgiyle takip ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 genel seçimleri öncesinde, öğrencilere vergisiz cep telefonu müjdesi vermişti. O günden bu yana milyonlarca öğrenci gelecek yeni haberleri bekliyor. Vergisiz cep telefonu alma şartları belli oldu. Buna göre öğrenciler sadece bir tane telefon alabilecek. Türkiye'de üretilen cep telefonları vergisiz telefon satışı kapsamında olacak ve öğrenciler sadece kendi hattı üzerinden telefon alabilecek. Yani sanıldığı gibi Iphone marka telefonlar vergisiz alınamayacak. Peki vergisiz alınacak telefonlardan biri olan Redmi telefon modelleri ve fiyatları kaç para?

İddialara göre, ön lisans ve lisans bölümünde eğitim alan öğrenciler adına vergiden muaf olacak akıllı telefon ve bilgisayarlar için belirlenen şartlar şöyle:

*Öğrenciler yalnızca bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz telefon veya bilgisayar alabilecek.
*Öğrenciler yalnızca kendi adlarına kayıtlı hatlarla vergisiz telefon alabilecek.
*Öğrenciler sadece Türkiye’de üretilen ve montajlanan telefon ve bilgisayar modellerini tercih edebilecek.
*Öğrenciler, belirli bir fiyat aralığında telefon ve bilgisayar modellerini alabilecek.

Öğrencilerin uygulanacak şartlar doğrultusunda vergisiz şekilde alabileceği telefonlar hangisi?

General Mobile GM Phoenix 5G
General Mobile GM 24 Pro
General Mobile GM 23 SE
General Mobile GM 23
Casper VIA X30 Plus
Reeder S19 Max Pro S
Casper VIA M30 Plus
OMIX X5
General Mobile GM 22S
Casper VIA M30
Reeder S19 Max

Mehmet Şimşek açıklamıştı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Yükseköğrenimdeki gençlere bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanmasına ilişkin bir çalışma olup olmadığının sorulması üzerine Şimşek, bu konuda bir çalışma olduğunu ancak detay paylaşamayacağını söyledi.

Şimşek, konunun TBMM'nin yeni yasama yılına başlamasıyla gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya da "Yasal düzenleme gerektiren konularda tabii ki Meclis'in açılması gerekir. İdari karar gerektirenler, idari kararla yapılır. Ne zamanlama ne içerik konusunda kesinleşmemiş konularda değerlendirme yapmayacağım." yanıtını verdi. Bakan Şimşek, çalışmanın tamamlanmadığı konularda değerlendirme yapmasının doğru olmayacağını vurguladı.

Etiketler: öğrenci, telefon