O besin tüm günü enerjik geçirmeyi sağlıyor! Günde 1 kaşık tüketildiğinde…

Doğadan gelen mucize Ortadoğu'nun mistik şifalı geçmişiyle bir araya geliyor. Pekmezle karıştırıldığında tüm vücudun enerjisini karşılayan ve toksinlere karşı arındırıcı etki sunan Tahin sofraların vazgeçilmezi. Lezzetiyle tadı damakta kalan içerisindeki vitamin ve mineral deposu ile de gün boyu enerjiyi sağlayan Tahinin faydaları sayılamayacak kadar fazla…

O besin tüm günü enerjik geçirmeyi sağlıyor! Günde 1 kaşık tüketildiğinde…

Kemik sağlığı için sıklıkla tercih edilen Tahin sabah kahvaltıların vazgeçilmez besin öğesidir. Sadece 1-2 kaşık tüketildiğinde dahi tüm gün kaybedilen enerjiyi geri alabilmeyi sağlıyor. İçerisinde Manganez ve Fosfor elementi sayesinde kemikleri güçlendiriyor. B vitamini bakımından zengin olan tahin içerisindeki yağ yaklaşık %50 oranında doymamış yağ asitlerinden oluşuyor. Tahinin en büyük şifacı özelliği ise Antienflamatuar etkisi sayesinde kronik rahatsızlıklara karşı oluşan riski azaltmasıdır.

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIYOR!

Tahin detoksu karaciğerin temizlenmesini sağlıyor. İçerisinde bol miktarda Fosfor, Magnezyum, Potasyum, Lesitin ve Demir barındırıyor. Yüksek miktarda yer alan E vitamini yanında B vitamini açısından da zengin bir besin öğesidir. İçerisindeki protein yaklaşık %20 civarında olan tahin mide tarafından kolaylıkla sindirilebilir.

BAĞIŞIKLIĞI KUVVETLENDİRİYOR!

Tahinin vücuda olan en önemli etkisi ise beyni beslemesidir. Düzenli tüketildiğinde kolesterolü düşürme özelliğine sahip olan kalp ve damar rahatsızlıklarından da koruyan Tahin kilo vermek isteyenlerin bu süreçte kullanabilecekleri bir yiyecektir. Bağışıklığı kuvvetlendirici Çinko, Bakır, Selenyum, Demir gibi tüm vitamin ve mineraller tahinin içerisinde yer alıyor. Güçlü bir antioksidan özelliği sunduğu için vücutta birikmiş zararlı toksinlerin atılımını sağlıyor.

KANSERE KARŞI KORUYUCU ETKİSİ VAR!

O besin tüm günü enerjik geçirmeyi sağlıyor! Günde 1 kaşık tüketildiğinde… - Resim : 1

Yapılan araştırmalar kemik sağlığını kuvvetlendirdiğini ve bu yönüyle kansere karşı da bir koruyucu etki oluşturduğunu ortaya koydu. Tahin göz sağlığı için faydalı olarak görülüyor. Özellikle gözde yaşanabilecek hastalıklar ya da önceden var olan hastalıklar düzenli tüketildiğinde giderilebilir. Bol miktarda Omega-3 barındıran Tahin beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasını sağlarken hafızayı da kuvvetlendiriyor

CİLDİ GÜZELLEŞTİRİYOR!

Tahin tüketmek sadece iç organlarının işleyişinde fayda sağlamıyor. Görüntüde de değişime neden oluyor. Cildin daha parlak gözükmesini sağlarken saç ve tırnaklarda da yenileme ve iyileşmeyi hızlandırıyor. Daha pürüzsüz bir cilt görüntüsü içerisinde barındırdığı E vitamini sayesinde oluyor.

Düzenli olarak tüketildiğinde tahinin vücudu oluşturduğu diğer faydalar şunlardır:

  • Sürekli olarak ağrıyan ve gerilmiş kasların gevşemesini sağlıyor.
  • Ağrıları dindiriyor.
  • Damar sertliğine iyi geliyor ve tıkanmaların önüne geçiyor.
  • Vücutta birikmiş ödemin dışarıya daha rahat atılmasını sağlıyor.
  • İleri yaşlarda meydana gelen Alzheimer hastalığına karşı beyni güçlendiriyor.
  • Tek başına tüketildiğinde metabolizmanın daha hızlı çalışabilmesini sağlıyor. Bu yönüyle kilo vermek isteyenler için öneriliyor.