NATO Zirvesi öncesinde İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, tutarsız ve iki yüzlü Türkiye açıklaması!

İspanya'nın başkenti Madrid'de 28-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan NATO Zirvesi toplantısı öncesi İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'den tutarsız açıklama geldi. Türkiye'nin kaygılarını ve ilettiği konulardaki görüşlerine karşı görüşmelerde karşılıklı saygıyla anlaşma sağlayabileceklerini dile getirdi. Aynı tavırları sergilemeye devam eden açıklamalarda olayları ve ele alınan konuları tek taraflı düşünerek NATO katılım sürecindeki müzakereleri yokuş yukarı sürmeye devam etmektedir.

NATO Zirvesi öncesinde İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, tutarsız ve iki yüzlü Türkiye açıklaması!

İspanya'nın başkenti Madrid'de 28-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan NATO Zirvesi toplantısı öncesi İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'den tutarsız ve iki yüzlü açıklama geldi. Türkiye'nin kaygılarını ve ilettiği konulardaki görüşlerine karşı görüşmelerde karşılıklı saygıyla anlaşma sağlayabileceklerini dile getirdi. Aynı tavırları sergilemeye devam eden açıklamalarda olayları ve ele alınan konuları tek taraflı düşünerek NATO katılım sürecindeki müzakereleri yokuş yukarı sürmeye devam etmektedir. Türkiye'nin kaygılarını bir köşeye bırakarak, NATO'ya katılım sürecini tek taraflı yürütme çabalarına devam etmeye yönelik hareket ve açıklamalar Türkiye tarafından kabul edilemez niteliktedir. Her zaman olduğu gibi yine aynı şekilde iki yüzlü ve tutarsız açıklamalar yapma devam etmeye çalışılıyor.

NATO Zirvesi öncesinde İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Türkiye hakkında kabul edilemeyecek derecede tutarsız ve iki yüzlü açıklamalarda bulundu. Linde, 'Normal bir görüşmede olduğu gibi bazı konularda farklı düşünüyoruz. İsveç'in silah ihracatı konusunda dünyanın en sıkı düzenlemelerden birine sahip olduğunu aktardı. Türkiye ile birbirimizi savunacağımız bir askeri ittifaka girersek ona göre karar verilir. İleriye dönük somut adımlar atmamız için de fırsatlar var.'' ifadelerini kullandı. 

Ann Linde'nin geçtiğimiz aylar öncesinde Ankara ziyaretinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelerek basın mensuplarının sorularını birlikte yanıtlamışlardı. Bir gazeteci tarafından sorular soruya, Türkiye'nin, Suriye ve Kuzey Irak operasyonlarında suçsuz insanların yerleşim yerlerini harap ettiğini bu sebeple yerlerinden olduklarına dair hukuk dışı operasyonlar yürüttüğünü belirten açıklamalarda bulunmuştu. Linde tarafından söylenen cümleler sonrasında Mevlüt Çavuşoğlu sert çıkışarak, Türkiye'nin meşru müdafaa haklarını savunurken kimseden izin alınmayacağını o devirin kapandığı, kaygı ve endişelerimiz karşısında Türkiye'ye tehdit unsuru olan örgütlere düzenlenen operasyonların kimse tarafından sorgulanamayacağını ifade eden kelimeler kullanmıştı.

 

Etiketler: NATO, Ann Linde