Şekerbank taşıt kredisi paketi çok avantajlı! İkinci el araçta yaş sınırı 15’e kadar çıktı! Üstelik faizler de kasım itibariyle düşmeye başladı!

Müşterilerine özel olarak sağladığı avantajlardan; uygun geri ödeme planları ortaya çıkaran kredi paketlerine kadar sektörünün dikkat çeken bankalarından biri olan Şekerbank, kasım ayında taşıt kredisi paketine el attı.

Şekerbank taşıt kredisi paketi çok avantajlı! İkinci el araçta yaş sınırı 15’e kadar çıktı! Üstelik faizler de kasım itibariyle düşmeye başladı!

Son zamanlarında otomotiv sanayiyi sarmış olan tedarik zinciri ve çip krizi, sıfır otomobil fiyatlarını yükseltmeye başladı. Arka arkaya gelen zamlar ile birlikte Türkiye’de 400 bin TL’nin altında sıfır araç kalmamışken; bu pahalılıktan ikinci el araç piyasası da etkilendi. Yaşı büyük olan araçlar dışında ulaşılabilir bir aracın kalmadığı otomotiv sektöründe kredi kullanımı neredeyse zorunlu bir hal aldı. Bu kapsamda yaşı büyük araçlara da kredi veren Şekerbank, taşıt kredisi şartlarını güncelledi.

Vadeli gibi kazandırıp, vadesiz gibi çalışan mevduat hesabından Bonus kredi kartı müşterilerine sağladığı ek avantajlara kadar pek çok ayrıcalıklı hizmeti ile öne çıkan Şekerbank, bu kez taşıt kredisinin avantajlarıyla dikkat çekti. Taşıt kredisi paketlerinde şartları güncelleyen Şekerbank, ikinci el taşıt kredisinde araç yaşını yukarı çekerken; tüm taşıt kredilerinde faiz oranlarını ise aşağıya indirdi.

ŞEKERBANK, 15 YAŞINA KADAR OLAN TÜM ARAÇLARI FİNANSE EDİYOR

Şekerbank taşıt kredisi paketi çok avantajlı! İkinci el araçta yaş sınırı 15’e kadar çıktı! Üstelik faizler de kasım itibariyle düşmeye başladı! - Resim : 1

Araç piyasasında başlayan pahalılığın ardından vatandaşlar, yaşı büyük olan ikinci el araçlara yönelmeye başlamışken; pek çok banka, ikinci el araç kredisini 5 yaşına kadar olan araçlarda kullandıracağını açıkladı. Hem sıfır hem de ikinci el araç kredisi sağlayan Şekerbank, ikinci el araç kredisinde taşıt yaşını 15’e kadar yükselttiğini açıkladı.

Taşıt kredisi kullanımlarında başvuru için gerekli olan belgeleri de kamuoyu ile paylaşan Şekerbank; “Başvuru formu, kimlik fotokopisi, maaşlı çalışanlar için son iki ay içerisinde düzenlenmiş maaş bordrosu/maaş yazısı/gelir belgesi ile birlikte firma yetkilisinin imza sirküleri, serbest çalışan başvuru sahipleri için vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri ile birlikte oda sicil kaydı veya faaliyet belgesi, başvuru sahibine ait gelir belgesi, sıfır kilometre araçlar için proforma fatura ve ikinci el araçlar için satın alınacak aracın ruhsat fotokopisi” belgelerine sahip olan kişilerin krediden yararlanabileceğini bildirdi.

ŞEKERBANK, TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARINI DÜŞÜRDÜ

Sıfır araçlarda nihai fatura değeri; ikinci el araçlarda kasko değerini baz alan Şekerbank, taşıt kredilerinde finanse edeceği tutarı da kamuoyu ile paylaştı. Buna göre değeri 400 bin TL’ye kadar olan araçlarda aracın yüzde 70’ine kadar ve 48 ay vade ile kredi kullanımı sağlayan Şekerbank, değeri 400 bin 1 TL ile 800 bin TL arasında olan araçlarda aracın yüzde 50’sine kadar ve 36 ay vade ile; değeri 800 bin 1 TL ile 1 milyon 200 bin TL arasında olan araçlarda aracın yüzde 30’u ve 24 ay vade ile; değeri 1 milyon 200 bin TL ile 2 milyon TL arasında olan araçlarda ise aracın yüzde 20’si ve 12 ay vade ile kredi kullanımı sağlayacağını açıkladı.

Taşıt kredilerinde faiz indirimine de giden Şekerbank, bu ay itibariyle çekilecek olan kredi faizlerini yüzde 3,83’e kadar indirdi. Bu bağlamda Şekerbank’tan 25 bin TL’yi yüzde 3,83 faiz ve 48 ay vade ile çekecek olan kişilerin aylık ödemesi gereken miktar bin 338 lira 73 kuruş olarak açıklandı.