Mühendisler az önce uyardı! Soğuklar tam gelmeden, bu haberi okuyun! Doğalgaz faturanızda yüzde 50 indirim garanti!

Son zamanlarda maliyeti en çok artan faturalar arasında yer alan doğalgaz, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşın korkulu rüyası haline geldi. Makine Mühendisi Zeynep Eda ise, faturayı düşürmenin yollarını anlattı.

Mühendisler az önce uyardı! Soğuklar tam gelmeden, bu haberi okuyun! Doğalgaz faturanızda yüzde 50 indirim garanti!

Pandemiden bu yana pek çok sektörü saran artan maliyet krizi, bu sene başlayan Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin de tetiklemesiyle birlikte enerji sektörüne de atladı. Özellikle de doğalgaz enerjisinde görülen maliyet artışları, Türkiye’de faturalara zam olarak yansımaya başladı. Soğukların gelmeye başladığı şu günlerde doğalgazı açmaya korkan vatandaşa faturayı düşürecek tedbirler Makine Mühendisi Zeynep Eda’dan geldi.

Başta Avrupa olmak üzere tüm dünyanın enerji krizinden geçtiği şu günlerde enerji krizinin Türkiye’ye etkisi zam oldu. Son olarak eylül ayında zamlanan doğalgaz faturaları, maliyetleri geçtiğimiz kışa göre neredeyse iki katına çıkardı. Doğru kombi kullanımı ile enerji tasarrufu yaparak, doğalgaz faturalarının düşürülmesinin mümkün olduğunu belirten Makine Mühendisi Zeynep Eda ise, doğru kombi kullanımına ilişkin vatandaşlara katıldığı bir programda bilgi verdi.

MAKİNE MÜHENDİSİ ZEYNEP EDA’DAN KIŞ ÖNCESİ ÖNEMLİ UYARI

Mühendisler az önce uyardı! Soğuklar tam gelmeden, bu haberi okuyun! Doğalgaz faturanızda yüzde 50 indirim garanti! - Resim : 1

Tüm dünyayı sarmış olan enerji krizinin etkilerini en yakın ve somut bir şekilde göğüsleyen doğalgazın artan maliyetlerine karşı vatandaşları uyaran Makine Mühendisi Zeynep Eda, geçtiğimiz gün TGRT Haber’e çıktı. Muhabir Hanifi Bay’ın sorularını yanıtlayan Zeynep Eda, aynı zamanda kış aylarında maliyeti daha da artacak olan doğalgaz faturalarının düşürme yöntemlerini sıraladı.

Katıldığı programda kendisine yöneltilen kombiyi aç kapa yapmanın doğru olup olmadığına ilişkin sorulara yanıt veren Mühendis Zeynep Eda, “Kombileri açıp kapamayı uygun bulmuyoruz. Ekonomik moda almamamız kafi. Böylece kombi evi yeniden ısıtmak için herhangi bir gaz akışı sağlamamı olur” diyerek, kombiler ile oynamanın doğru olmadığını vurguladı.

DOĞALGAZ FATURULARINI DÜŞÜRMEK MÜMKÜN

Sadece ısınmak amacıyla değil, yemek pişirmek veya sıcak su elde etmek amacıyla da tüketilen enerji türlerinden biri olan doğalgazın artan maliyetlerine karşı önlem almanın hala mümkün olduğunu savunan Makine Mühendisi Zeynep Eda, enerji tasarrufu ile faturanın düşürülebileceğini belirtti. Bu kapsamda vatandaşları birtakım önlem almaya davet eden Mühendis Zeynep Eda, önlemleri şu şekilde sıraladı:

“Petekleri dekoratif bir malzeme ile süslemeyiniz. Peteklerin önünde perde sarkmamalı, perdeler üstten sarksa bile petekle mesafesi en az 15 cm olmalı. Pencereleri çift çam öneriyoruz ve pencerelerin hava geçirmemesi gerekiyor. Ayrıca duvar ile petek arasına ısı yalıtım paneli konulabilir, böylece ısı dış değil iç ortama yönelir. Kombi markaları farklı olsa da çalışa prensipleri aynıdır. Kombilerin kışa girmeden önce mutlaka yılda bir kez yetkili servislerce bakımlarının yapılmasını öneriyoruz. Paslanmaz çelik baca olmasını öneriyoruz. Menfezlerin kesinlikle kapanmaması gerekiyor.”

Etiketler: doğalgaz, fatura, önlem