Muayene gidecekler dikkat: Karar Resmi Gazete’de yayımlandı! Hasta olmanın bedeli de ağır oldu! %50 daha fazla ödeme…

Muayeneye gidecek olan tüm hastaları ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sağlık Uygulama Tebliği'nde değişikliğe giderek yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Bu değişiklikle birlikte tüm hastaların sağlık hizmetleri için ödeyeceği ücretlerde artış yaşanması bekleniyor. Resmi Gazete'de yayınlanan bu kararın ayrıntıları, sağlık hizmetlerine erişen bireyler için önem taşıyor.

Muayene gidecekler dikkat: Karar Resmi Gazete’de yayımlandı! Hasta olmanın bedeli de ağır oldu! %50 daha fazla ödeme…

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan Açıklama ile birlikte muayene ücretlerinde değişikliğe gidildiği duyuruldu. Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan yeni düzenleme kapsamında muayene ücretlerinin arttığı belirtildi. Ayakta muayene haricinde tüm muayene ücretlerine zam yapıldı. İşte yeni kararın detayları…

SAĞLIK ÜCRETLERİNE DE ZAM YAPILDI

SGK tarafından yapılan açıklama kapsamında muayene ücretlerinin arttığı belirtildi. Resmi Gazete’de yayınlanan karar doğrultusunda "Ayaktan Başvurularda Ödeme Listesi"nde yer alan vaka başı muayene ücretlerinin arttığı bildirildi. Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda acil tıp, beyin ve sinir cerrahisi, çocuk sağlığı ve hastalıkları gibi bazı uzmanlık dallarında yer alan muayene ücretlerine %50 zam yapıldı aktarıldı.

Muayene gidecekler dikkat: Karar Resmi Gazete’de yayımlandı! Hasta olmanın bedeli de ağır oldu! %50 daha fazla ödeme… - Resim : 1

%50 ZAMLI ÖDENECEK

SGK tarafından yapılan duyuru kapsamında "Hizmet Başı İşlem Puan Listesi" yer alan KVC-Kardiyoloji, organ doku nakli ve kemik iliği, yoğun bakım, hemodiyaliz, kan bileşenleri, doğum, yardımcı üreme tedavileri ve bununla ilişkin genel tetkikler, sünnet, kadavradan donör temini gibi işlem kodları da dahil olmak üzere tüm işlemlerde artışa gidildiği vurgulandı.

"Tanıya Dayalı İşlem Puan Listesi"nde bulunan KVC-Kardiyoloji, organ doku nakli ve kemik iliği işlemleri, yoğun bakım işlemleri ve hemodiyaliz işlemlerine ait işlem kodları da dahil olmak üzere tüm işlem ücretlerinin arttığı aktarıldı. Bunun yanı sıra "Diş Tedavileri Puan Listesi"nde bulunan işlem ücretlerinin de arttığı bildirildi.


Genel sağlık sigortası bulunan kişilerin hastaneden aldıkları hizmetler karşılığında hastanede kullanılan tıbbi malzeme bedellerinde de artışa gidildiği belirtildi.