Motokurye Göçer davasında mahkemeden iyi hal indirimi! Para cezasına çevrildi

30 Kasım'da İstanbul Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un yargılandığı davada duruşmada bugün başladı. Savcı, Mohamud için 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istedi. Mahkeme, iyi hal indirimi uygulayıp cezayı adli para cezasına çevirdi.

Motokurye Göçer davasında mahkemeden iyi hal indirimi! Para cezasına çevrildi

30 Kasım 2023'te İstanbul Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'in kullandığı motosiklete arkadan çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan ve 6 yıla kadar hapsi istenen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un yargılanmasına bugün itibariyle başlandı.

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Yunus Emre Göçer’in babası Metin Göçer'in avukatı hazır bulundu. Göçer'in eşi Öznur Göçer mazeret sunarak mahkemeye gelmedi.

Baba Metin Göçer'in talebi kabul edildi

Yunus Emre Göçer'in babası Metin Göçer'in avukatı, mahkemedeki beyanında, "Metin Göçer Yunus Emre Göçer'in babasıdır. Müvekkilin şikayeti vardır. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz. Davaya da katılma talebimiz vardır" dedi.

Mahkeme, Metin Göçer'in duruşmaya katılma talebinin kabul edilmesine karar verdi.

Sanık avukatları, yazılı savunma dilekçesi sunduklarını belirterek, bu aşamada söyleyecekleri bir şey olmadığını belirtti.

Savcı 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istedi

Davanın ilk duruşmasında savcı mütalaasını açıkladı.

Savcı, Mohamud'un, Yunus Emre Göçer'in taksirle ölümüne neden olduğunu kaydetti.

Göçer'in yeterli ayna kontrolü yapmadığını kaydeden savcı, 80 km hız olan yolda duracak şekilde yavaşladığını ve dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranışta bulunarak tali kusurlu olduğunun anlaşıldığını belirtti. 

Savcı, sanığın “taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatı: Olay kazadan ibarettir

Sanık avukatı, mahkemeye sundukları savunmayı tekrar ettiklerini söyledi.

Sanık avukatı, “Sonuçları itibariyle üzücü olan bu olay kazadan ibarettir” diyerek lehe hükümlerin uygulanmasını talep etti.

Sanık avukatı, Göçer'in yakınlarının acısını paylaşıp sarmaya çalıştıklarını, bu konuda da başarılı olduklarını söyledi.

Mahkeme karar için ara verdi.

Mahkeme iyi hal indirimi uyguladı

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Mohamed Hassan Shaikh Mohamud'un, 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 3 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 2 yıl 6 ay'a indirdi.

Cezayı adli para cezasına çevrildi

Mahkeme, bu cezayı da para cezasına çevirerek 27 bin 300 TL adli para cezasına ve sanığın 6 ay süreyle ehliyetine el konulmasına karar verildi.

4 gün önce mahkemeye getirilerek ifadesi alınan Mohammed Hassan Sheikh Mohamud serbest bırakılmıştı.