Milyonlarca WhatsApp Kullanıcısını Bekleyen Kapıdaki Tehlike! Asla Bunları Yapmayın, Yoksa..

Akıllı telefonların en çok kullanılan sohbet uygulaması şüphesiz ki Whatsapp. Büyük bir kitle tarafından çok sevilerek kullanılan bu uygulama her ne kadar fonksiyonel olsa da bazı güvenlik sorunlarını da taşımıyor değil! Milyonlarca WhatsApp Kullanıcısını Bekleyen Kapıdaki Tehlike! Asla Bunları Yapmayın, Yoksa..

Milyonlarca WhatsApp Kullanıcısını Bekleyen Kapıdaki Tehlike! Asla Bunları Yapmayın, Yoksa..

Akıllı telefonların en çok kullanılan sohbet uygulaması şüphesiz ki Whatsapp. Büyük bir kitle tarafından çok sevilerek kullanılan bu uygulama her ne kadar fonksiyonel olsa da bazı güvenlik sorunlarını da taşımıyor değil! Peki milyonlarca WhatsApp kullanıcısını bekleyen kapıdaki tehlike ne? Asla bunlar yapmayın, yoksa...

WhatsApp, dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biridir. Geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan bu popüler platform bazı güvenlik sorunlarını da taşıyor. Akıllı cihazlarda WhatsApp uygulaması yüklü ise sizleri bekleyen birçok tehdit olduğunu da kesinlikle unutmamalısınız.

WhatsApp Web Tehlikesi

WhatsApp uygulamasından sonra web platformunda da kullanılmaya başlanmıştır. Ancak bu özellikle kullanıma sunulduğundan bu yana hizmeti takip ederek, bilgisayarlara zararlı yazılımlar yüklemeye çalışan çok fazla sayıda sayfanın olduğu da unutulmamalıdır. Öyle ki antivirüs üreticisi olarak da bilinen Kaspersky, söz konusu zararlı sitelerin bazılarının kullanıcıları spam listesine eklediği görülüyor. Bazıları ise trojen ve banka bilgilerini toplayan çok daha zararlı unsurlar barındırmaktadır. WhatsApp web tehditlerinden başarılı bir şekilde korunabilmek içinse farklı sayfaları kullanmaktan kaçınmak gerekiyor. Bu nedenle uygulamanın kendi web platformunu kullanmak çok daha güvenilir olacaktır.

Kilitleme Mesajları

Bilindiği gibi çok kısa bir süre önce kullanıcılar tarafından yapılan keşifler, WhatsApp uygulamasının 7 megabayt üzerindeki boyutlarda mesaj geldiğinde çökmesi gibi bir sorun ortaya çıkarmıştır. Kullanıcılar söz konusu mesajları açtıklarında uygulama çökerek, kullanıma kapatılıyordu. Böyle durumlarda uygulamayı kullanmanın tek yolu ise bu mesajı silmekti. Yakın zamanda ise söz konusu saldırı 2 kilobaytlık çok daha küçük mesajla yapılabilecekti. Bu açığı onararak, ondan korunmanın ne yazık ki herhangi bir yöntemi de yok. 

Gizlilik Ayarlarını Aşmayın

Çok basit bir uygulama olarak bilinen Whatsaap Public kullanarak, durum mesajları, durum değişiklikleri ve kullanıcı fotoğrafları izlenebiliyordu. Kullanıcılar, gizlilik ayarlarında her ne kadar kimse ayarını tercih etmiş olsa da bunun bir etkisi yoktu. Ne yazık ki bu açıktan korunmanın da herhangi bir yöntemi bulunmuyor. Söz konusu açıktan kurtulmak için Whatsapp geliştiricilerinin çalışma yapması şart!

Etiketler: whatsapp