Millî Savunma Bakanlığı açıkladı: GSM hatlarından vergi ve kısıtlama kaldırılacak

Millî Savunma Bakanlığı, vatani görevlerini yapan Mehmetçiklerin kullanmış oldukları GSM hatları ile ilişkili olarak açıklama yaptı. Açıklamaya göre askerler, görev sürelerince kullanmış oldukları GSM hatlarını, GSM bayilerine müracaat ederek ücretsiz şekilde kısıtını kaldırabilecekler. Detaylar haberimizde…

Millî Savunma Bakanlığı açıkladı: GSM hatlarından vergi ve kısıtlama kaldırılacak

Milli Savunma Bakanlığı, vatani görevlerini yapan Mehmetçiklerin kullanmış oldukları GSM hatları ile ilişkili olarak yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre askerler, görev sürelerince kullanmış oldukları GSM hatlarını, GSM bayilerine müracaat ederek ücretsiz şekilde kısıtını kaldırabilecekler. Yine hiç bir ödemeden bu GSM hatları kısıtlı hale de getirelebilinir.

Ayrıca, kısıtlı özellikteki telefonlarla özel hayatlarında kullandıkları GSM hatlarını kışlalarda da kullanabilecekler.

BAKANLIK DUYURDU!

Bakanlık tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:

"Vatani görevini yapacak gençlerimizin dikkatine!

Sivil hayatta kullandıkları GSM hatlarını artık kısıtlı özellikteki telefonlarla kışlalarda da kullanabilecekler."

Vatani görevlerini yaparken Askerceli ve Askerfone gibi kısıtlandırılmış GSM hattı kullanan Mehmetçiklerimiz için önemli düzenlemeleri hayata geçiriyoruz.

Silahaltına alınmadan önce Askerceli ve Askerfone kısıtlı hatlarını kullanacak gençlerimizin ödeyecekleri maliyetten tasarruf edilmesi maksadıyla çalışma başlatılmıştır.

Vergi muafiyeti için mevzuat değişikliği çalışmaları tamamlanıncaya kadar gençlerimizin sivil hayatta kullandıkları GSM hatlarını kısıtlı özellikteki telefonları ile kışlalarda da kullanabilmelerine imkan sağlanmıştır.

Gençlerimiz sivil hayatta kullandıkları GSM hatlarını ilgili GSM bayilerine müracaat ederek ücretsiz şekilde kısıtlı hatta dönüştürebilecekler.''

VERGİLER KALKIYOR!

Kulislerde dolaşan bir diğer bilgi ise asker olarak görev yapan kişilerin kullandıkları özel hatlardan vergilerin kaldırılması durumu. Askeri personneller de öğretmenler gibi faturalı hat kullandıkları takdirde indirimli olarak telefon hizmeti alabiliyorlar. Fakat, yeni uygulamaya göre askeri personellerden alınan telsiz kullanım ücreti vergisi tamamen kaldırılabilinir.