MHP'den ihraç edilen belediye başkanı Birol Şahin'in devir-teslim töreninde vekille kavga çıktı

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Kaynaşlı Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden eski MHP'li Belediye Başkanı Birol Şahin, yeni dönemde başkanlığı kazanan Efdal Altundal'a görevini teslim ederken 2019 yılında ihraç edildiği süreçle ilgili konuşurken MHP Bolu Belediye Başkanı İsmail Akgül'ün müdahalesi sonucu kavga çıktı.

MHP'den ihraç edilen belediye başkanı Birol Şahin'in devir-teslim töreninde vekille kavga çıktı

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanlığı seçimini %32,38 oyla MHP'nin adayı Efdal Altundal kazandı. 2019 yılında MHP'den ihraç edilen mevcut Belediye Başkanı Birol Şahin ise seçimi yüzde 17,82 oyla seçimi üçüncü sırada tamamladı. 

Seçim sonuçlarının resmileşmesinden sonra Kaynaşlı Belediye Başkanlığı’nda devir-teslim töreni yapıldı. Törene, seçimleri kazanan Efdal Altundal, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül ve partililer katıldı. Devir teslim töreninde Akgül ile Şahin arasında tartışma çıktı.

En önemli hizmetimiz alkollü mekanları kapatmamız

Devir- teslim öncesi konuşan Kaynaşlı Eski Belediye Başkanı Birol Şahin, ilçedeki alkollü mekanları kapattıklarını ve yenilerine de ruhsat vermediklerini ifade ederek, "Kaynaşlı gerçekten önemli noktaya geldi. En önemli yaptığımız hizmet de Kaynaşlı’daki alkollü mekanları kapatmamız. Meyhaneleri kapatıyoruz. Yeni açılanlara da ruhsat vermiyoruz. Kaynaşlı o anlamda çok güzel bir aşamaya geldi. Bundan sonraki aşamada da başkandan beklentimiz, Kaynaşlı geçmişte çok kötü anılıyordu. Meyhaneler, kumarhaneler vardı. Bu da Kaynaşlı’ya çok büyük leke sürüyordu." dedi.

Filenin Sultanları paylaşımı nedeniyle ihraç edilmişti

2019 yılında A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Almanya’yı yenerek Tokyo’da olimpiyatlara katılma hakkı elde etmesinin ardından sosyal medya hesabından, "Allahu Teala’nın ‘örtünün vücut hatlarınız belli olmasın’ emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da ‘Tokyo’ya gidiyoruz’ diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler, erkekler huzurunda açık saçık olarak değil” paylaşımında bulunduktan sonra MHP’den ihraç edilen Şahin o dönem yaşananlardan bahsetti.

Kur’an düşmanları MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye baskı yaptı

Eski başkan Birol Şahin, MHP’den ihraç olduğu dönemle ilgili, "2019 yılında, Milliyetçi Hareket Partisi, bizi bir ayet paylaştık diye ihraç etmişti. 47 ay bağımsız kaldım ben. Kongreye gitmiştim. Kongreden beni dışarıya çıkardılar. Kaynaşlı’nın yüzünü kızartacak, Kaynaşlı’yı sıkıntıya sokacak, mahcup edecek hiçbir şeyin altına imza atmadık. Bir paylaşımla gündeme gelmiştik ulusal basında. İslam düşmanları, Allah düşmanları bizi paylaşımımızdan dolayı hakaret yağdıranlar oldu. Ancak tebrik edenler de oldu. Yani bir tesettür ayetinin paylaşımından dolayı, İslam düşmanlarının, Kur’an düşmanlarının MHP genel merkezine, Bahçeli’ye yapmış oldukları baskıdan dolayı böyle bir karar alınmıştır." ifadelerini kullandı.

Akgül, Şahin'e müdahale etti

Söz konusu ifadelerin ardından MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, araya girerek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili sözleri sebebiyle Şahin’i hedef aldı. Akgül, ifadeleri doğru bulmadığını söyledi. Bu sırada Birol Şahin, MHP Milletvekili İsmail Akgül’e sert sözlerle tepki gösterdi.

Cahiliye dönemini kapatarak, hizmet dönemini başlattık

Devir- teslimin tamamlanmasıyla birlikte MHP’li Başkan Efdal Altundal göreve başlarken, MHP Milletvekili İsmail Akgül ise sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Belediyemizi teslim aldık. Kaynaşlı ilçemizde cahiliye dönemini kapatarak, hizmet dönemini başlattık. Biz Müslümanlığı ve adaletli olmayı size öğreteceğiz."