Meteorolojiden uyarı: Türkiye’yi yağışlı günler bekliyor: 16 gün çok kritik

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, Türkiye’nin kasım ayında bol miktarda yağış alacağını duyurdu. Özellikle kuraklıkla mücadele eden Bodrum’un ağır yağışlara hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

Meteorolojiden uyarı: Türkiye’yi yağışlı günler bekliyor: 16 gün çok kritik

Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin en sıcak yaz ayını geride bıraktığını ve eylül ile ekim aylarının da sıcak geçmesi nedeniyle yağmura hasret kaldığını hatırlattı. Bu durumun barajlarda su seviyelerinin kritik düzeye inmesine yol açtığını vurgulayan Ökten, Türkiye’nin yeniden beklenen yağış hava dalgasına girdiğini müjdeledi.

Ökten, kasım ayında Türkiye’nin çok yağış alacağını ve 16 günlük yağış tahmin haritasını paylaşarak, “Aşağıda gördüğünüz yağış sadece 16 günlük. Biraz önce güncellendi. Özellikle kuraklıkla boğuşan Bodrum, ağır yağışlar alacak. İstanbul ve İzmir de bol yağış alacak” dedi.

Meteorolojiden uyarı: Türkiye’yi yağışlı günler bekliyor: 16 gün çok kritik - Resim : 2

Ökten, kasım ayında yağış rekoru kırılabileceğini de belirterek, “Bu yağışlar sayesinde barajlarımız dolacak, kuraklık sorunu çözülecek, topraklarımız canlanacak. Ancak yağışların şiddetli olabileceğini de unutmayalım. Sel, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olalım” uyarısında bulundu.

Bodrum’da Kuraklık Alarmı Verilmişti

Muğla’nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum’da barajlar alarm veriyordu. Mumcular ve Geyik barajlarının doluluk oranları yüzde 42’ye gerileyerek, su sıkıntısı yaşanabileceğini gösteriyordu. Yaz döneminde barajlardaki su seviyesinin yetersiz olması nedeniyle su kesintileri yaşanabileceğini söyleyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Bodrum’un bahar döneminde çok fazla yağış almadığını belirterek, “Bodrum’da şu anda su kesintisi yaşamak için elverişli bir ortam mevcut. Bu duruma kalıcı çözümler bulmak gerekiyor” demişti.