Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten’den sıcaklık uyarısı: kapıyı bacayı kilitleyin

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, 23 Eylül’den itibaren Türkiye’nin büyük bir sıcaklık düşüşü yaşayacağını ve yağışların artacağını söyledi. Ökten, vatandaşlara kapıyı bacayı kilitleyin dedi. işte detaylar...

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten’den sıcaklık uyarısı: kapıyı bacayı kilitleyin

Ökten, yaptığı açıklamada, yazın son günlerinde yaşanan sıcak havaların yerini serin ve yağışlı havaların alacağını belirtti. 23 Eylül’den itibaren sıcaklıkların 10 derece birden düşeceğini ve özellikle Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde hissedileceğini ifade etti. Ökten, “Bu sıcaklık düşüşü çok keskin olacak. Herkesi vuracak. Kapıyı bacayı kilitleyin” dedi.

Yağışlar Artacak, Sel ve Su Baskını Riski Var

Ökten, sıcaklık düşüşüyle birlikte yağış miktarında da artış olacağını ve bazı bölgelerde kuvvetli yağışların görüleceğini söyledi. Özellikle Doğu Karadeniz ve Toroslar bölgesinde etkili olması beklenen yağışlar için 4 kente sarı kodlu uyarı verildi. Ökten, “Yağışlar adım adım artacak. Paniğe gerek yok. Ama sel ve su baskını riskine karşı dikkatli ve tedbirli olun” diye konuştu.

Özellikle ısıya bağlı olarak sağlık sorunları yaşayan bireylerin, sıcaklık değişimine karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Uzmanlar vatandaşları kalın kıyafetlerle dışarıya çıkmaları ve ısınma ihtiyaçlarını önceden planlamaları konusunda uyardı. Ayrıca bol su içmenin, vitamin almanın ve bağışıklık sistemini güçlendirmenin de önemli olduğu belirtildi.