Merkez Bankası faiz kararına doların ilk tepkisi Dolar kurunun rekor kıracağı net tarih geldi

Dolar/TL Merkez Bankası faiz kararı sonrasında yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Rekor seviyelerdeki dolar kuru için ‘Düşecek mi, yükselecek mi?’ sorusuna yanıt arayanlara, piyasa uzmanından cevap geldi. Peki dolar kuru yükselir mi düşer mi? Dolar ne kadar yükselir?

Merkez Bankası faiz kararına doların ilk tepkisi Dolar kurunun rekor kıracağı net tarih geldi

Merkez Bankası faiz kararına dolar ne tepki verdi? Dolar düşecek mi artacak mı soruları merakla araştırılıyor. Peki Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ne tepki verdi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklandı. Buna göre yüzde 15 seviyesinde olan faizler 250 baz puanlık artış ile yüzde 17,50 seviyesine yükseltildi. İşte Merkez Bankası Temmuz ayı faiz kararının ardından döviz kurlarında son durum ne

Merkez Bankası faiz kararına doların ilk tepkisi Dolar kurunun rekor kıracağı net tarih geldi - Resim : 1

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Güne 26,78 TL seviyelerinden başlayan dolar/TL kuru faiz kararı sonrasında 26,92 TL’den satışa sunuluyor. Euro/TL kuru da 30 TL seviyesinden açılış yapmasının ardından 30,22 seviyesinden alıcı ile buluşuyor.

 

BORSADAN YENİ REKOR

Merkez Bankası öncesi 6628 puanda hareket eden Borsa İstanbul, sonrasında 6677 puana yükselerek tüm zamanların en yüksek gün içi zirvesine ulaştı. BIST 100 endeksi, saat 14.22 itibarıyla yüzde 1,38 kazançla 6659 puanda bulundu

MAKAS ARALIĞI YENİDEN AÇILDI

Hatice Kolçak, fiziki tarafta ekranlarda yer alan fiyatı dikkate almadığını belirtirken, Kapalıçarşı kuru ile İnterbank kuru arasındaki makasın yeniden açıldığını kaydetti. Bu sebeple Kolçak, gram altın için gerçek rakamın 1.882 TL olduğunu söyledi. Uzman, “Yani fiziki altında gerçek rakam bu. Gram altın fiyatında yükseliş var. Devam edecek, artık alım fırsatı vermeyecek gibi duruyor” değerlendirmesinde bulundu.